Nakon 40 godina prodaje se komad vjenčane torte sa svadbe Diane i Charlesa

Piše: Redakcija

Na današnji dan prije 40 godina princeza Diana i princ Charles stali su pred oltar i milone gledatelja širom svijeta koji su pratili njihovo vjenčanje. Njihov brak nije dugo potrajao. Razdvojili su se 11 godina kasnije, 1992., te službeno razveli 1996. godine.

Naime, komad vjenčane torte princa i princeze od Walesa naći će se na aukciji 40 godina od njihova sudbonosnog ‘da’.


Velika kriška glazure i podloge od marcipana s jedne od 23 službene svadbene torte sadrži šećerni preljev kraljevskog grba u zlatnoj, crvenoj, plavoj i srebrnoj boji.


Dobila ga je Moyra Smith, članica kućanstva kraljice majke u Clarence Houseu, koja je sačuvala preljev prozirnom folijom. Držala ga je u starom cvjetnom kalupu za torte i zalijepila na poklopac rukom izrađenu etiketu s natpisom: “Pažljivo postupati – vjenčana torta princa Charlesa i princeze Diane (sic)”, koju je potpisala i datirala.
Porodica Smith prodala je komad torte 2008. kolekcionaru, no on se još jednom sada pojavljuje na aukciji, koja se poklapa s 40. godišnjicom kraljevskog vjenčanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana_The_Queen (@diana_hrh_queen)


Chris Albury, aukcionar i viši procjenitelj za aukcijsku kuću Dominic Winter Auctioneers iz Cirencestera, u Gloucestershireu, rekao je s tim u vezi: “Čini se da je u potpuno istom dobrom stanju kao i kad je prvotno prodan, ali savjetujemo da ga ne jedete”.

Podsjetimo, Cahrlesova i Dianina ljubavna priča jedna je od najpoznatijih ikada. Ona je preminula prije, skoro 24 godine, a on već godinama uživa u drugom braku sa suprugom Camillom.


Izvor:Index

(Dž.S.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti