Pogledajte kako su izgledale kraljevske bebe kroz historiju

Piše: L. M.

Posljednjih 15 godina fotograf kraljevske porodice je Chris Jackson, koji je ovjekovječio i najpoznatije kraljevsko vjenčanje u ovom stoljeću, princa Williama i Kate Middleton. U kraljevskoj arhivi fotografija nalazi se više od 450 hiljada fotografija, a one kraljevske djece od početka vladavine kraljice Elizabethe II. do danas donosimo vam u nastavku.

Princ Julian

Upoznajte princa Juliana. Princeza Sofia i princ Carl Philip otkrili su ime svoje bebe prvi put 28. marta ove godine, a podijelili su i divan portret.

Kraljica Elizabetha II

Kćerka kralja Georgea VI i kraljice Elizabethe, uslikana je na svom prvom izletu 1926. Ovo je jedna od rijetkih fotografija kraljice Elizabethe koja nije toliko poznata javnosti.

Archie Harrison

Meghan Markle i princ Harry dočekali su svoje prvo dijete, dječačića po imenu Archie Harrison u maju 2019. godine. Sada je Archie stariji brat, s obzirom na to da je Meghan u junu ove godine na svijet donijela još jednu princezu, kojoj su dali ime Lilibet. Meghan i Harry nikada nisu objavili fotografiju kćerke.

Princeza Beatrice

Sa sigurnošću se može reći da je najstarija kćerka princa Andrewa i Sarah Ferguson oduvijek bila prirodna pred kamerama.

Princ George

Sin princa Williama i Kate Middleton, princ George, izgleda preslatko na fotografijama sa svog prvog službenog prekomorskog putovanja s roditeljima u aprilu 2014. godine.

Princeza Diana i princ Harry

Prilikom obilaska Italije, u sklopu svojih kraljevskih dužnosti, princeza Diana je izgledala blaženo dok je mazila svog sinčića, princa Harryja.

Princ Charles, princeza Diana i princ William

Ponosni roditelji, princ Charles i princeza Diana, divno poziraju za porodičnu fotografiju sa svojim starijim sinom princom Williamom, dok je on slatko držao svog plišanog medvjeda.

Kralj Edward VIII, kralj George VI i princeza Marija

Djeca kralja Georgea V i kraljice Marije: budući kralj Edward VIII (koji će kasnije abdicirati s prijestolja), njegov brat, budući kralj George VI i njihova sestra princeza Mary.

Princeza Charlotte

Prva kćerka vojvode i vojvotkinje od Cambridgea slikana je prilikom svog krštenja u julu 2015. godine.

Kraljica Elizabetha II, princ Phillip, princeza Anne i princ Charles

Kraljica Elizabetha II i princ Phillip bili su presretni dok su se fotografirali sa svojom djecom, princezom Anne i princom Charlesom.

Princeza Diana

Prije nego je postala princeza Diana, kraljevski je bila poznata kao Lady Diana Spencer. Ovo je fotografija s njenog prvog rođendana.

Princ Charles

Princ Charles izgleda upravo kao mali princ dok udobno leži u svojoj košarici za bebe u Buckinghamskoj palači 1949. godine.

Kralj Edward VIII

Ovo je dječija fotografija Edwarda Alberta Windsora, koji će kasnije vladati kao kralj Edward VIII, a zatim će abdicirati.

 

Pročitajte još