Lady Louise Windsor, Elizabethina najmlađa unuka: Rođendan koji će joj promijeniti život

Piše: L. M.

Najstarije dijete grofa i grofice od Wessexa, (Princa Edwarda, najmlađeg sina britanske kraljice Elizabethe) Lady Louise Windsor, prošle sedmice je proslavila punoljetstvo. Napunivši 18 godina, stvari bi se mogle promijeniti za nju u bliskoj budućnosti.

Lady Louise, koja je rođena u bolnici Frimley Park 2003. godine, vjerovatno neće biti stalna članica kraljevske porodice i stoga će sama morati izgraditi svoju karijeru.

Međutim, mogla bi se odlučiti preuzeti brojne uloge pokroviteljstva i ambasadora, baš kao i njene starije sestrične, princeze Beatrice i Eugenie.

Kraljicina najmlađa unuka trenutno studira engleski jezik, historiju, politiku i dramaturgiju.

– Ona se jako trudi i ima odlične ocjene. Nadam se da će ići na fakultet. Ne bih je prisiljavala, ali ako ona to želi, ja ću je podržati. Prilično je pametna – kazala je nedavno Sophie, majka Lady Louise.

Lady Louise i njen mlađi brat James (13) uglavnom su odrastali izvan očiju javnosti, obično posjećujući samo formalne događaje kao što su „Trooping the Color“ i kraljevska vjenčanja.

Sophie je u jednom intervjuu kazala:

– Djecu pokušavamo odgojiti sa saznanjem da će, vrlo vjerovatno, morati izgraditi sopstveni život. Stoga smo donijeli odluku da ne koristimo kraljevske titule koje imamo. Također, naša djeca će svoje titule moći koristiti do 18 godine, a poslije ukoliko to sami odluče, mada sumnjam da će to učiniti.

U konačnici, svaku promjenu kraljevske titule donosi kraljica, tako da odluka hoće li zadržati titulu ili ne nije samo na Louise.

Lady Louise impresionirala je fanove kraljevske porodice svojim prvim TV intervjuom u septembru, kada je otkrila blisku vezu koju je imala sa svojim pokojnim djedom, vojvodom od Edinburgha.

U dokumentarcu BBC-a „One, Prince Philip: The Royal Family Remembers“, koji je emitiran prošle sedmice, govorila je o tome kako slijedi stope svog djeda kada je riječ o ljubavi prema kočijama.

– Vojvoda od Edinburgha je bio toliko uključen u moje učenje vožnjom kočije, i to je bilo jako simpatično. Ponekad sam se znala malo prepasti, jer je on poprilično stručan kada je riječ o upravljanju kočijom i ne boji se brzine. Ali, nevjerovatno je to što sam imala tu čast da iz prve ruke učim tako lijep sport. Sve to nas je zbližilo i uživala sam u svakom trenutku.

Također, Louise se sa sjetom prisjetila njegove ljubavi prema kočijanju.

– Nakon takmičenja uvijek bi pitao kakav je bio, oči bi mu zasvijetlile, jer bi se tako uzbudio kad bi pričao o tome.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti