Uoči svog vjenčanja s Albertom princeza Charlene pokušala je pobjeći čak tri puta

Piše: Redakcija

Trenutno vjerovatno jedna od najspominjanijih žena na svijetu zasigurno je princeza Charlene, naročito nakon što je, kako je otkrio njen suprug princ Albert, hospitalizirana na tajnoj lokaciji, zato ne čudi da svjetki mediji izvlače sve što znaju o nekadašnjoj Olimpijki.

I dok su prijašnjih godina teme bile vanbračna djeca njenog supruga, posljednjih mjeseci medijske stupce princeza Charlene puni zbog svojih zdravstvenih problema. Iako se tek vratila u Monaco, u zagrljaj svojim šestogodišnjim blizancima, situacija se ponovno zakomplicirala, zbog čega je zatražila pomoć, a njen ju je suprug, princ Albert, predao u ruke provjerenih i iskusnih doktora u zdravstvenoj ustanovi na tajnoj lokaciji.

Jedino što je princ Albert otkrio za javnost je da njegova supruga pati od ‘duboke iscrpljenosti, i emocionalne i fizičke’:

– Njen je povratak isprva prošao jako dobro, bar prvih nekoliko sati, a onda je postalo očito da nije dobro. Bila je iznimno iscrpljena, i fizički i emocionalno. Bila je opterećena i nije se mogla suočiti sa službenim dužnostima, životom općenito, pa čak ni s porodicom, izjavio je za magazin People princ Albert.

A nakon toga nije trebalo dugo da se krene prebirati po prošlosti, pa da se mediji prisjete i vremena uoči njihovog vjenčanja. Prema dobro upućenim izvorima, princeza Charlene pokušala je pobjeći čak tri puta, no svaki su je put na vrijeme zaustavili u namjeri.

Prvi puta navodno je trebala biti na probavanju vjenčanice u Parizu, kada su se pojavile informacije o njenom pokušaju bijega. Tada je ‘utočište pronašla’ u veleposlanstvu Južne Afrike, no ubrzo se vratila kući. Za razliku od prvog, ‘drugi i treći bijeg’ dogodili u Monacu. Prvi od ta dva puta dogodio se tokom Grand Prixa 2010. godine, što je rezultiralo time da joj je oduzet pasoš, a posljednji put dogodilo se samo dva dana prije njihovog vjenčanja.

Tada je, prema pisanju Le Journal de Dimanche, princeza Charlene rezervirala avionsku kartu u jednom smjeru za Južnu Afriku, no presreli su je na putu za Nicu i nagovorili je da ostane. Na kraju je uistinu ostala i bila glavna zvijezda trodnevnog vjenčanja koje je, navodno, koštalo oko 53 miliona funti, a prema pisanju medija u to doba, princeza Charlene i javno je plakala.

Navodno je par i prvu bračnu noć proveo u odvojenim sobama, s time da je soba u kojoj je spavala princeza Charlene bila čuvana, što je palača naknadno demantirala.

Izvor: tportal.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti