Uoči svog vjenčanja s Albertom princeza Charlene pokušala je pobjeći čak tri puta

Piše: S.P.

Princeza Charlene od prvog javnog pojavljivanja plijeni pažnju javnosti, a svjetski mediji izvlače sve što znaju o nekadašnjoj Olimpijki.

I dok su prijašnjih godina teme bile vanbračna djeca princa Alberta, posljednjih mjeseci, pa čak i godinu, medijske stupce princeza Charlene punila je zbog svojih zdravstvenih problema. Iako se napokon vratila u Monaco s liječenja iz Švicarske, i skrasila u zagrljaju svojih sedmogodišnjih blizancima, često se piše da u njihovom domu i braku nikada nije sve išlo glatko.

Javne ličnosti često su izložene prebiranju po njihovoj prošlosti, prisjetili smo se vremena uoči njihovog vjenčanja. Prema dobro upućenim izvorima, princeza Charlene pokušala je pobjeći čak tri puta, no svaki su je put na vrijeme zaustavili u namjeri.

Prvi puta navodno je trebala biti na probavanju vjenčanice u Parizu, kada su se pojavile informacije o njenom pokušaju bijega. Tada je ‘utočište pronašla’ u veleposlanstvu Južne Afrike, no ubrzo se vratila kući. Za razliku od prvog, ‘drugi i treći bijeg’ dogodili u Monacu. Prvi od ta dva puta dogodio se tokom Grand Prixa 2010. godine, što je rezultiralo time da joj je oduzet pasoš, a posljednji put dogodilo se samo dva dana prije njihovog vjenčanja.

Tada je, prema pisanju Le Journal de Dimanche, princeza Charlene rezervirala avionsku kartu u jednom smjeru za Južnu Afriku, no presreli su je na putu za Nicu i nagovorili je da ostane. Na kraju je uistinu ostala i bila glavna zvijezda trodnevnog vjenčanja koje je, navodno, koštalo oko 53 miliona funti, a prema pisanju medija u to doba, princeza Charlene i javno je plakala.

Navodno je par i prvu bračnu noć proveo u odvojenim sobama, s time da je soba u kojoj je spavala princeza Charlene bila čuvana, što je palača naknadno demantirala.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti