Elizabetha željele da Diana nosi njenu krunu na vjenčanju: Princeza odbila

Piše: Redakcija

Otkako je kraljica Elizabeta objavila da će Camilla, nakon što princ Charles postane kralj, i sama postati kraljica supruga, kao i da će nositi neprocjenjiv komad nakita – Elizabethinu krunu kraljice majke, ponovo su se počele javljati poredbe između sadašnje princeze od Cornwalla i pokojne princeze Diane.

Camilla je objeručke prihvatila kraljičin prijedlog u vezi ovog nestvarno lijepog komada nakita, a Britanci nisu propustili priliku da je još jednom okarakteriziraju kao nekoga ko je sve to ‘jedva dočekao’. Čak su se spominjali Lady Di i njezino vjenčanje s Charlesom i priliku u kojoj joj je Elizabetha ponudila dio svoje kolekcije nakita, ali je princeza propisno odbila. Diana je tada bila okarakterizirana kao skromna, ‘prava princeza’, a Camilla, koja se kasnije udala za Charlesa, i danas je mnogima trn u oku i nedostojna prijestolja.

Omiljena princeza na svom je vjenčanju nosila krunu Spencer i veo dug gotovo 8 metara. Da je Elizabetha odlučivala, Diana bi nosila krunu ‘Lover’s Knot’. Prema riječima stručnjaka, ova kruna je dizajnirana za kraljicu Mariju 1913. godine i optočena je dijamantima i biserima.

Princeza Diana na vjenčanju s princem Charlesom nije nosila kraljičinu krunu

Koji je pravi razlog?

Navodno je kruna bila toliko teška da ju je bilo vrlo neugodno nositi na glavi, a izazivala je i velike glavobolje. Unatoč tome, kasnije se pisalo da je ‘Lover’s Knot’ postao njezin omiljeni komad nakita.

Vrijednost joj se procjenjuje na oko milion funti, a nakon što je princeza Diana preminula 1997. godine, kruna je vraćena u kolekciju kraljice Elizabete. Također, s krune je uklonjen prvi red bisera.

Kate Middleton naslijedila krunu princeze Diane

Ovaj komad nakita na kraju je dobila Kate Middleton, koja ga je prvi put nosila 2016. godine, iako se Meghan Markle navodno nadala da će pripasti njoj. Što se tiče krune ‘Spencer’ koju je nosila na vjenčanju, kasnije su je nosile Dianine sestre, a viđena je i na drugim članovima njeze porodice kao što je lady Celia McCorquodale.

Izvor: Story.hr

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti