Ne nosi ni burmu ni vjerenički prsten: Tajna jeftinog prstena koji kraljica Letizia nosi uvijek

Piše: Redakcija

Kraljica Letizia od Španije spada u modne kraljice reciklaže, što znači da često i rado ponavlja odjevne komade i, čak, kombinacije, i uštedjet će na odjeći kad god može. Ona iznova pokazuje da može da izgleda sjajno bez previše ulaganja, kao i da žena sa samopouzdanjem i modnim ukusom može i u staroj odjeći da pronađe savršen komad za svaku priliku.

Supruga kralja Filipea VI poznata je i po tome što ne nosi mnogo nakita — viseće naušnice su za nju rijetka ekstravagancija i obično bira decentnije varijante, a narukvice, satove i ogrlice ne nosi gotovo nikad.

Isto je i s prstenjem, jer se ona ne hvali skupocjenim komadima, a ne nosi čak ni burmu niti svoj vjerenički prsten. Međutim, jedan je uvijek na njenoj ruci: srebrni i pozlaćeni prstenčić koji potpisuje dizajnerka Karen Holland.

Ova engleska dizajnerka, koja već decenijama živi i radi u Madridu, poznata je po tome što radi pravi unikate, a njen najpoznatiji prsten svakako je onaj koji sija na kažiprstu španske kraljice. Ovaj jednostavan komad nakita ovalnog oblika Letizia nosi u baš svakoj prilici, a mnogi su vjerovali da je on skupocjen onoliko koliko se očekuje od jedne kraljice. Prevarili su se — cijena prstena koji je postao njen zaštitni znak iznosi oko 90 eura (mada ima i skupljih verzija, u zavisnosti od veličine).

Na sajtu spomenute dizajnerke Letizijin prsten opisuje se kao “ručno rađeni unikat od čvrstog srebra”, a postoji čisto srebrna verzija, ona prekrivena žutim zlatom i jedna s roze zlatom.

Zbog čega kraljica Letizia toliko voli ovaj nakit? Razlog pogađate — dobila ga je na poklon, i to od svojih kćerki princeze Leonor i princeze Sofije. Navodno su djevojčice štedjele i sakupile 114 eura, koliko je prsten tada koštao, i dale ga majci u nekoj posebnoj prilici, a nije poznato jesu li ga naručile ili otišle lično u madridsku prodavnicu.

Izvor: still.kurir.rs

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti