Hoće li se ikada više vratiti u Monako? Princeza Charlene razmišlja o radikalnom potezu

Piše: Redakcija

Izjava 63-godišnjeg princa Alberta, dana francuskim novinama Nice Matin, mnogima je dala razlog za nadu.

– Princeza Charlene je puno bolje i nadam se da će se vrlo brzo vratiti u kneževinu, rekao je Albert i potom, samo nekoliko sati kasnije, otputovao na nepoznatu lokaciju u Švicarskoj, na kojoj je smještena njegova supruga, kako bi dogovorili detalje njenog povratka.

No, prema svemu sudeći, razgovor nije tekao u smjeru kojem se princ Albert nadao. Istina je da se 44-godišnja princeza Charlene dobro oporavlja. Napokon dobro spava i trezveno razmišlja, no, kako pišu neki mediji, povratak u Monako za nju nije opcija. Ono o čemu sanja je miran život sa sedmogodišnjim blizancima Jacquesom i Gabriellom daleko od zidina palače.

Tokom terapije princeza Charlene napokon je dobila priliku puno razmišljati i spoznati neke stvari, ali i promisliti o životu i onome što želi.

– Shvatila je da za nju ne bi bilo ni najmanje dobro da se vrati u Monako, otkrio je izvor blizak Charlene za Voici.

Navodno je upravo jedan od glavnih razloga njenih problema s psihičkim zdravljem bio pritisak koji joj je javnost nametala u Monaku. Charlene se jednostavno ne osjeća dobro u palači i nedostaje joj rodna Južnoafrička Republika, a poznato je i to da se nikada nije uklopila u visoko monegaško društvo.

Stoga je boravak u domovini, produžen zbog zdravstvenih komplikacija, za nju bio najbolje moguće rješenje, no ono što joj je najviše nedostajalo njena su djeca. Čak i sada, tokom boravka u klinici, vidjela ih je svega četiri puta, kada je Albert došao s njima u posjet u trajanju od nekoliko sati.

A sve vrijeme njenog izbivanja majčinsku figuru pokušala im je nadomjestiti njihova teta, princeza Caroline, no prema mišljenju onih dobro upoznatih sa svime što se događa u palači, njeni su stavovi poprilično konzervativni.

Upravo zbog toga Charlene strahuje da bi, ako ništa ne poduzme, njeni blizanci mogli živjeti u zlatnom kavezu. Kada je doznala da je Caroline na sebe preuzela i njihovo školovanje, pa se djeca trenutno školuju kod kuće, Charlene se naljutila i posvađala se s Albertom zbog toga.

Jacques i Gabriella nikada neće moći imati normalno djetinjstvo, posebno jer se zna da bi upravo sedmogodišnjak jednoga dana trebao naslijediti oca na čelu Monaka dok će Gabriella preuzeti svoje dužnosti.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti