Maleni princ i princeza se pridružili baki Elizabeti u teškim trenucima, ona nije uspjela zadržati suze

Piše: Redakcija

Britanska kraljica Elizabeta II. prošle godine ostala je udovica, a uoči prve godišnjice smrti princa Philipa održana je komemoracija u crkvi Westminster Abbey.

Tim se povodom okupila cijela kraljevska porodica, a najviše pažnje plijenili su osmogodišnji princ George i šestogodišnja princeza Charlotte koji su u crkvu stigli s ocem princem Williamom i majkom Kate Middleton, dok je njihov trogodišnji brat princ Louis ostao kod kuće.

Za tu su priliku svi četvero obukli tamnu odjeću, a George je nosio isto odijelo i kravatu kao i njegov otac.

Preslatki princ i princeza malo su razvedrili atmosferu svojim dolaskom, no tiokom mise kraljicu su prevladale emocije pa je pred kamerama pustila i suze.

Uz kraljicu su u crkvi sjedili njen sin princ Charles sa suprugom Camillom i kći princeza Anne sa suprugom Timothyjem Laurenceom.

Kraljica i njena kćer bile su odjevene u zeleno te su tako na simboličan način odali počast Philipu kojemu je to bila omiljena boja.

Od kraljicine uže porodice, s komemoracije su izostali samo njen unuk princ Harry i njegova supruga Meghan Markle koji su se 2020. godine odrekli kraljevskih titula i s djecom danas žive u SAD-u.

Podsjetimo, princ Philip preminuo je 9. aprila 2021. u 100. godini. Najuža obitelj od njega se oprostila u kapelici svetog Jurja u Windsoru, a pokopan je u kraljevskoj grobnici.

Na sprovodu su javnost posebno dirnule fotografije Elizabete koja je sjedila odvojeno od ostatka porodice i koja nije uspjela suzdržati suze. Kao uspomenu na njega, na sprovodu je u torbici nosila njegov bijeli rupčić te njihovu fotografiju snimljenu na Malti nedugo nakon što su stali pred oltar.

Izvor: dnevnik.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti