Elegancija i sofisticiranost: Najbolja modna izdanja jordanske kraljice Ranije

Piše: Lejla Halimić

Uz sav humanitarni rad, kraljica Rania poznata je po svojoj svevremenskoj eleganciji i prefinjenosti. Gdje god se pojavi Rania odnese svu pažnju, ne samo idealno odabranom modnom kombinacijom, nego i savršenim izgledom i harizmom koju odašilje na sve prisutne. Za posjetu Bazilici svetog Franje Asiškog kraljica je odabrala tamnoplavu midi haljinu s ovratnikom. U jednoj od posjeta Bijeloj kući sa svojim suprugom, Rania se odlučila za svijetlo, puderasto odijelo

Otkako se 1993. godine udala za tadašnjeg princa Jordana Abdullaha, kraljica Rania je osvojila svijet ljepotom koja oduzima dah, cijenjenom gracioznošću i, naravno, svojim besprijekornim kraljevskim stilom. Jednako elegantna u tradicionalnoj jordanskoj odjeći, ukrašena dijamantima na raskošnim gala večerama, filantrop i zagovornik obrazovanja, Rania se jednostavno zna obući za svaku priliku. Uz sav humanitarni rad, kraljica Rania poznata je po svojoj svevremenskoj eleganciji i prefinjenosti. Fan je minimalizma i čistoće, a upravo takav način odijevanja vinuo ju je u sam vrh svjetske mode. Osim što se smatra najbolje obučenom pripadnicom plave krvi, Kraljica Rania može postidjeti i najpoznatije svjetske top modele i kreatore. Upravo zato se mnogi trude da ime njihovog brenda osvane u ormaru ove jordanske ljepotice. Gdje god se pojavi Rania odnese svu pažnju, ne samo idealno odabranom modnom kombinacijom, nego i savršenim izgledom i harizmom koju odašilje na sve prisutne. U nastavku vam izvajamo 10 najboljih modnih izdanja kraljice Ranije.

Bijela elegancija

Princ Charles i Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, posjetili su kralja Abdullaha i kraljicu Raniju u Jordanu. Rania je na slici ispred Dječijeg centra „Jabal Nasr“ s vojvotkinjom od Cornwalla, a kraljica je nosila bijeli „Diorov“ midi kaput na kopčanje koji je sadržavao suknju A-kroja i V-izrez. Uparila je kaput s bijelom bluzom s uzorkom, zlatnim „Diorovim“ remenom i torbicom „Louis Vuitton“.

Dašak tradicije

U državnoj posjeti Washingtonu sa suprugom, kraljem Abdullahom II, i prijestolonasljednikom Husseinom, kraljica Rania odlučila se za upečatljivu crvenu haljinu. Midi dizajn libanonske dizajnerske marke Bazaza sadržavao je raskošan ovratnik košulje ukrašen draguljem. Kraljica se odlučila za crni kožni kaiš i nude cipele marke „Manolo Blahnik“, kako bi upotpunila svoj outfit. To je bila prva posjeta kraljevskog jordanskog para predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu i prvoj dami otkako je počelo njegovo predsjedanje.

Igra boja

Tokom svoje prošlogodišnje posjete Washington DC-u, Kraljica Rania se susrela s gospođom Grace Nelson na ručku. Na njihovom sastanku nosila je zadivljujuću tuniku dugih rukava brenda „Celine“ uz elegantno nabranu suknju od svile i vune modne kuće „Valentino“. Svoj izgled upotpunila je torbom marke „OneSixOne“ i „Diorovim“ rozim štiklama.

Izazovna i hrabra

Tokom svoje posjete Dohi, kraljica Rania susrela se sa Sheikhom Mozom, kako bi razgovarala o pitanjima od zajedničkog interesa. Kraljicu Raniju krasila je upečatljivo oštra saten-žakardna bluza i saten-žakardne hlače iz „Erdema“ s elegantno uvijenom kosom.

Uravnoteženost i minimalizam

Poznata po svom besprijekornom stilu, kraljica Rania ponovno je impresionirala uravnoteživši svoj potpuno bijeli izgled „Zimmermanna“. Bijeli traper komplet ukrasila je detaljima, luksuznim „Chanelovim“ sunčanim naočalama i „Diorovim“ štiklama boje bjelokosti.

Pažljivo birana

Na jednom događaju, održanom tokom izolacije u Jordanu, kraljica Rania je virtualno prisustvovala događaju noseći LIYA haljinu s krilatim ovratnikom, remenom i dugim rukavima. To je gruzijski brend koji je privukao pažnju nekoliko međunarodnih slavnih osoba i ručno je rađen s pažnjom na detalje.

Svedenost

Za posjetu Bazilici svetog Franje Asiškog kraljica je odabrala tamnoplavu midi haljinu s ovratnikom, trendi torbicu „Louis Vuitton“ i dodala nježne srebrene naušnice.

Crna mistika

Dok je bila u posjeti francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu, kraljica Rania nosila je odvažni jednobojni crni stajling, koji sadrži nabranu midi haljinu i odgovarajuću kožnu jaknu.

Nježna i blaga

U jednoj od posjeta Bijeloj kući sa svojim suprugom, Rania se odlučila za svijetlo, puderasto odijelo, uz odgovarajuću rozu torbicu i štikle.

U društvu slavnih

Kraljica Rania bila je u društvu Jennifer Lopez na događaju za najutjecajnije ljude magazina „TIME“. Za ovaj event davne 2006. godine obukla je ledenoplavu haljinu s volanima i srebrene dodatke koji upotpunjuju njen smokey izgled očiju.

Pročitajte još