Stručnjak za kraljevski bonton otkrio neobičan način na koji kraljica Elizabeta jede banane

Piše: Azra

Kraljica Elizabeta II. nedavno je proslavila 96. rođendan, a ove godine slavi i 70 godina svoje vladavine, čime je postala najdugovječniji britanski monarh. Neobični i zanimljivi detalji iz njenog života uvijek privuku pažnju javnosti pa tako i njene prehrambene navike.

Darren McGrady, bivši osobni kuhar britanske kraljevske porodice, u svojoj je knjizi, Eating Royally, objasnio na koji način kraljica jede banane. Pojasnio je kako kraljica Elizabeta II. odreže vrh i kraj banana te ju jede nožem i viljuškom! Nareže bananu na manje komade kako ne bi bilo trganja i jedenja banana “poput majmuna”.

Stručnjak za bonton William Hanson u videu na TikToku demonstrirao je tačnu tehniku koju kraljica koristi kad jede banane.

– Ovako bi kraljica jela bananu. Koristimo viljušku da pridržimo bananu, a zatim odrežemo oba kraja. Nakon toga okrenemo nož u stranu i zarežemo ispod kore kako bi ju maknuli. Na kraju režemo manje komadiće i jedemo bananu, može se čuti Williama kako u videu objašnjava kraljicin neobičan način jedenja banane.

@downtown_t This is how the queen would eat a banana นี่คือวิธีที่ควีนอังกฤษเสวยกล้วย credit: bbc/documentary owners 🍌 #queen #queenelizabeeth #etiquette #platinumjubilee #queenofengland #queenbirthday #royalfamily #bananas #howtoeat ♬ original sound – Downtown_t

Izvor: miss7.24sata.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti