Čestitke za Archiejev treći rođendan jasno pokazuju probleme u kraljevskoj porodici

Piše: Azra

Selidba u Kaliforniju, globalna pandemija i zategnuti porodični odnosi držali su Harryja i Meghan podalje od ostatka kraljevske porodice dvije i po godine. Posljedice toga najjasnije se vide danas, kad Harryjev i Meghanin sin Archie slavi treći rođendan, a članovi kraljevske porodice nemaju svježe fotografije kojima bi javno obilježili rođendan mališana.

Dok dječak slavi kod kuće s roditeljima i malom sestrom Lilibet, njegova rodbina u Britaniji susrela se s izazovom što objaviti na službenim društvenim mrežama. Prabaka Elizabeta, djed Charles sa suprugom Camillom te stric William sa strinom Kate objavili su svoje čestitke otprilike u isto vrijeme.

Kako nije bilo porodičnih okupljanja u zadnjih godinu dana, Charles i vojvode od Cambridgea morali su ponoviti fotografije koje su objavili lani. Kraljica Elizabeta je pak izabrala još starije snimke, one iz dana kad je prvi put vidjela svoje praunuče.

Archie je sedmi u redu za prijestolje, a u Velikoj Britaniji je posljednji put bio u jesen 2019. godine, prije nego što su njegovi roditelji otputovali provesti Božić u Kanadi. Pokazalo se da se nisu ni namjeravali vratiti, a njihovu odluku učvrstila je pandemija koja je izbila početkom 2020. godine.

Harry je kraljicu zadnji put vidio prošlog mjeseca, kad su on i Meghan stigli u Britaniju na putu do Nizozemske, no tad sa sobom nisu poveli djecu. Vjeruje se da su njegovi odnosi s princom Charlesom još uvijek napeti.

Mediji su pisali i da su Kate i William otišli na skijanje kako bi izbjegli susret s Harryjem i Meghan.

Izvor: index.hr

(S.P.)

 

Pročitajte još