Harry i Meghan nakon dvije godine došli u London, ulice grada su krcate

Piše: Azra

Meghan Markle i Princ Harry stigli su sa sinom Archiejem i kćeri Lilibet u Veliku Britaniju, prvi put svi zajedno nakon što su se prije dvije godine odrekli svojih kraljevskih dužnosti, kako bi proslavili platinasti jubilej kraljice Elizabete.

Kraljica je po unuka i njegovu porodicu poslala automobil nakon što je njihov privatni avion sletio u Ujedinjeno Kraljevstvo iz Los Angelesa i odvezao ih u Frogmore Cottage, gdje će boraviti i gdje su nekada živjeli. Britanski mediji pišu da je par sa svojom djecom putovao bez puno osoblja, s tek nekoliko članova sigurnosnog tima.

Naime, kraljica Elizabeta je Harryju i Meghan nakon povlačenja s kraljevskih dužnosti ukinula službeno osiguranje i zaštitu. Harry je prije nekoliko sedmica tvrdio da je njegov dolazak s porodicom u Veliku Britaniju preopasan jer neće dobiti svu moguću zaštitu. Međutim, prema pisanju britanskih medija, dobio je obećanje da će on, Meghan i djeca biti dobro zaštićeni od prvog trenutka kada slete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azra Magazin (@azramagazin)

Naime, povodom 70 godina na prijestolju, od 2. do 5. juna cijela nacija slavi kraljičin platinasti jubilej. Četverodnevnu svečanost obilježit će vojne parade, brojni koncerti, raskošne gozbe i svečane povorke u čast kraljici. Već su sada ulice Londona prepune.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Kraljici su se danas na balkonu Buckinghamske palače pred desecima hiljada Britanaca pridružili članovi kraljevske porodice uključujući princa Charlesa, Camillu, princa Williama i Kate i njihovu djecu. Na balkonu s Elizabetom nisu bili Meghan i Harry niti njihova djeca, ali niti princ Andrew. Daily Mail piše kako su Meghan i Harry viđeni na slavlju i to u društvu princa Edwarda, vojvode od Kenta.

Podsjećamo, kraljica Elizabeta II. je okrunjena 2. juna 1953. godine.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti