Princ Albert i princeza Charlene stigli u Vatikan, a jedan detalj nije prošao neopaženo

Piše: S.P.

Nakon pojave na 73. izdanju gala večere Crvenog križa u Monte Carlu, princ Albert i princeza Charlene zaputili su se do prijestolnice Katoličke crkve gdje su se susreli s njenim poglavarom

Dolazak poznatog para iz kneževine Monako u Vatikan očekivano je izazvao veliku pozornost javnosti, ali i fotoreportera koji su ih snimili u dvorištu ispred Apostolske palače.

Za susret s papom Franjom, 64- godišnji princ odabrao je klasično crno odijelo, a crna boja podjednako je dominirala i izdanjem njegove supruge, princeze Charlene, koja sve rjeđe propušta javna pojavljivanja nakon napisa o narušenom zdravstvenom stanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Royal Families (@coutureandroyals)

Ipak, njena odluka nošenja crnine za susret s papom Franjom brojne je zaintrigirala jer, u odnosu na brojne druge dame, ona ju ne treba nositi.

Princeza Charlene jedna je od sedam žena na svijetu koje ispred Pape ne trebaju nositi crninu te im je dopušteno da se pred njim pojave u bijeloj odjeći. Takva povlastica zove se ‘il privilegio del bianco‘, a koriste je katoličke kraljice i princeze.

Uz monegašku princezu, ‘privilegiju bijelog’ mogu koristiti vojvotkinja Luksemburga Marija Tereza, belgijska kraljica Matilda, koja je supruga kralja Filipa, i Paola, njegova majka, španjolske kraljice Letizia i Sofia te Marina, princeza od Napulja.

Izvor: tportal.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti