Kraljica Elizabeta završila pod liječničkim nadzorom, svi su zabrinuti za njeno stanje

Piše: Azra

Liječnici su zabrinuti za zdravlje britanske kraljice Elizabete i preporučili su da 96-godišnja kraljica ostane pod liječničkim nadzorom, priopćila je u četvrtak Buckinghamska palača.

Elizabeta ostaje u svom škotskom domu, dvorcu Balmoral, priopćila je palača. Izvor iz palače rekao je da su članovi uže obitelji obaviješteni. Britanski princ Charles i princ William otputovali su Balmoral nakon što su primili tu vijest. U Balmoral stižu i princ Harry i Meghan, potvrdio je njihov glasnogovornik.

Liz Truss: Zemlja duboko zabrinuta

Britanska premijerka Liz Truss rekla je da će cijela zemlja biti “duboko zabrinuta” za zdravlje kraljice Elizabete nakon što su liječnici rekli da bi kraljica trebala ostati pod liječničkim nadzorom.

“Cijela će zemlja biti duboko zabrinuta ovim vijestima iz Buckinghamske palače”, rekla je.

“Moje misli – i misli ljudi širom našeg Ujedinjenog Kraljevstva – u ovom su trenutku s Njezinim Veličanstvom Kraljicom i njezinom obitelji”, istaknula je.

Parlament u mislima s kraljicom

Britanski parlament u svojim je mislima i molitvama s kraljicom Elizabetom nakon vijesti da su liječnici zabrinuti za njezino zdravlje, rekla je predsjednica Lindsay Hoyle u parlamentu u četvrtak.

“Znam da govorim u ime cijelog Doma kada kažem da šaljemo sve najbolje želje Njezinom Veličanstvu kraljici”, rekla je Hoyle.

BBC-jev dopisnik Nicholas Witchell rekao je da je jasno da je ovo “vrlo važan trenutak” i da se treba pratiti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti