Poznato je i gdje će kraljica biti pokopana, ostaci princa Philipa morat će se premjestiti

Piše: S.P.
Prema protokolu i operaciji London Bridge, koja je jučer pokrenuta nakon smrti kraljice Elizabete II, njen pokop trebao bi se održati nakon državnog sprovoda koji će se održati u Westminsterskoj opatiji.

Njeno tijelo biti će položeno u Memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI u dvorcu Windsor, gdje se već nalaze njen otac, kralj George VI, koji je preminuo 1952., kao i majka, kraljica Elizabeta, odnosno kraljica Majka te sestra, princeza Margaret, koje su obje umrle 2002. godine.

Budući da su posmrtni ostaci kraljičinog voljenog supruga, princa Philipa, nakon njegove smrti u travnju 2021. još uvijek pohranjeni u kraljevskom trezoru u kapelici St. George, isti će se prebaciti kako bi i on bio pokopan pored kraljice.

Memorijalna kapela ima posebno značenje za kraljevsku porodicu, dio je kapele svetog Jurja i to je mjesto raznih kraljevskih ukopa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti