Kako izgleda prosječan dan kralja Charlesa?

Piše: Azra

Nakon smrti kraljice Elizabete II. na tron je došao njen najstariji sin, kralj Charles III. Iako nacija i dalje oplakuje odlazak Elizabete koja je vladala punih 70 godina, Britanci se polako upoznaju i s Charlesovim navikama. Britanski mediji raspisali su se o svakodnevici te radnom i životnom tempu njihovog novog kralja.

Julian Payne, trenutačni predsjednik korporativnih poslova Edelman, ranije je radio kao tajnik za komunikacije Charlesa i Camille, dok je on još uvijek bio “samo princ”.

Charles nikad ne ruča

Otkrio je da Charles nikada ne uzima pauzu za ručak, a doručkuje voće i sjemenke te naravno čaj. Ove izjave uslijedile su nakon što su se proširile glasine da Charles svakog jutra jede niz raznovrsno pripremljenih jaja.

– Nikada nisam vidio niti jedno kuhano jaje za doručkom svih onih godina koje sam radio tamo, rekao je Julian.

– Kralj ne jede ručak, tako da jedna od prvih lekcija koje sam naučio kad sam bio s njim na putu jest da pojedem obilat doručak ili ponesem nekoliko energetskih pločica kako bi mogao izdržati, dodaje bivši kraljev saradnik. Za kućanstvo je zadužen mali, ali predani tim osoblja koji već desetljećima radi za Charlesa.

Poslije doručka kreću radne obaveze

Opisao je i žestok tempo prosječnog radnog dana kralja i njegovih suradnika, koji kreće odmah nakon doručka.

– Radni dan je prilično nemilosrdan. Počinje s radio vijestima, pregledavanjem naslova uz doručak za kojim jede salatu od sezonskog voća, sjemenke i čaj, rekao je Julian. Dan u uredu je vrlo zaposlen – Charles vodi 45-minutne sastanke o novim dobrotvornim projektima, nadolazećoj turneji ili diskusiji o državnim pitanjima.

Od nakrcanog rasporeda uzima predah u 13 sati, ali ne za hranu već za šetnju oko svog doma.

– Kralj ne voli biti u zatvorenom predugo i uvijek ima prozore širom otvorene, kaže Payne.

Bavi se papirologijom do kasnih noćnih sati

Prva prava pauza slijedi u 17 sati, kada kralj stane s obavezama i popije čaj. Tada “napuni baterije”, a to vrijeme često provodi sa svojom suprugom Camillom te pojedu komad voćne torte ili sendviče.

Kralj se nakon predaha vraća za radni stol kako bi se bavio papirologijom, a večera je po rasporedu tačno u 20.30 sati. Nakon objeda, Charles se vraća za svoj radni stol u 22 sata i često za njim ostaje i iza ponoći.

Osim gore navedenog rasporeda, dnevni planovi ponekad uključuju i putovanja te javne događaje. Julian dodaje kako kralj voli razgovarati s ljudima, što često poremeti daljnje planove u tom danu. Charlesa sada, u ulozi koju je dugo čekao, očekuje još užurbanija dnevna rutina jer neki događaji sada postaju nužan dio njegovih kraljevskih dužnosti.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti