Golotinja, nacističke uniforme i bračne afere: Ovo su najveći skandali Windsorovih

Piše: Azra

Kraljici Elizabeti su njena djeca i unuci zadavali glavobolje od početka osamdesetih do smrti. Britanski tabloidi već desetljećima žive od drama na dvoru i porodičnih odnosa Windsorovih koji su znali prijeći granice medijske sapunice i postati posao za policiju.

Princ William i princeza Kate za sada su najuzorniji članovi kraljevske porodice te u javnost nije izašla nijedna mrlja iz njihovih privatnih života, a sjajan imidž imaju i princ Edward i njegova supruga Sophie, koji su dvadeset godina u skladnom braku. Ostali kraljevski parovi nadoknadili su dramu te već desetljećima pune britanske tabloide, ali i ozbiljne medije.

Pa krenimo redom.

Princ Andrew

Jedan od najvećih skandala dogodio se prije nekoliko godina kada je princ Andrew optužen za silovanje 17-godišnje djevojke. Njegovo blisko prijateljstvo s Jeffreyjem Epsteinom princa je koštalo kraljevskih dužnosti i vojnih počasti i on je uvjerljivo najnepopularniji član britanske kraljevske porodice posljednjih nekoliko godina.

Virginia Giuffre optužila je princa za silovanje te je navela da je pokojni Jeffrey Epstein trgovao njenim tijelom i prisiljavao ju na seks s moćnim muškarcima, među kojima je bio i princ.

Andrew i Virginia Giuffre su prošle godine postigli izvansudsku nagodbu. Time je izbjegnuto suđenje koje je trebalo početi krajem godine, a nagodba će poštedjeti princa Andrewa niza potencijalnih novih optužbi.

U sudskim se dokumentima navodi kako “princ Andrew nikada nije namjeravao ocrniti Giuffre u javnosti” i da prihvaća da je ona patila i kao žrtva zlostavljanja i kao žrtva nepravedne javne kritike.

Bivša žena princa Andrewa

Ono što su Harry i Meghan danas, devedesetih su bili Andrew i njegova bivša supruga Sarah. Vojvoda i vojvotkinja od Yorka vjenčali su se krajem osamdesetih i odmah dobili dvije kćeri. Mediji su stalno pisali o odnosu princeze Diane i vojvotkinje Sarah, a ubrzo su počele bračne krize koje su tabloidi pratili iz dana u dan.

Sarah Ferguson antijunakinja je najvećih tabloidskih priča tog doba, a najveći skandal nastao je kada je uhvaćena s ljubavnikom u St. Tropezu. Paparazzi su uhvatili suprugu princa Andrewa kako joj ljubavnik siše nožne prste i slike su završile u svim novinama. Ubrzo su se razveli, a vojvotkinja je potpuno izopćena iz porodice. Danas je s bivšim suprugom u korektnim odnosima.

Diana i Charles

Princeza Diana i princ Charles također nisu poštedjeli kraljicu Elizabetu. Njih dvoje su prije dramatičnog razvoda imali nekoliko javnih skandala.

Prvo su procurile snimke princa Charlesa koji govori da bi htio biti tampon u vagini Camille Parker-Bowles, a onda je princeza Diana dala veliki televizijski intervju u kojemu je ispričala sve o nevjeri svog muža. Tom prilikom je priznala da je i ona bila nevjerna u braku te da ga je varala s Jamesom Hewittom.

Dianin intervju za Panoramu, u kojemu je iznijela detalje bračne nevjere, bio je najskandaloznija stvar koja se dogodila britanskoj kraljevskoj porodici budući da nije bilo zamislivo da princeza od Walesa s cijelim svijetom dijeli intimu.

Princ Harry i Meghan Markle

U novije vrijeme za skandale je bio odgovoran većinom princ Harry. Harry je još kao tinejdžer završio na odvikavanju od marihuane, a bio je poznat i po čestim pijanstvima još kao maloljetnik.

No prava drama je uslijedila kada su 2005. godine objavljene fotografije mladog princa u nacističkoj uniformi. Princ je uniformu odjenuo za maskenbal, ali nije shvatio da je pogriješio dok slike nisu završile u medijima. Brzo se ispričao i rekao da je to bio loš izbor kostima.

Princ je obožavao tulume i djevojke, a na jednom partyju je završio potpuno gol. I te fotografije su objavljene u medijima. U mladenačko doba partijanja princ je jednom bio i u Hrvatskoj te je pijan skakao u bazen u jednom klubu u Hvaru.

Optužbe za rasizam

Kada se princ odlučio uzobiljiti i oženiti, uslijedio je još veći skandal. 2020. godine princ Harry i njegova supruga najavili su da se povlače s kraljevskih dužnosti. Vijest je šokirala Veliku Britaniju, a princ i Meghan otišli su u Kanadu, a zatim u SAD.

Godinu dana kasnije dali su intervju Opri Winfrey u kojemu je vojvotkinja optužila kraljevsku porodicu za rasizam te odbijanje pružanja liječničke pomoći u danima kad je imala suicidalne misli. Meghan je navela da su neki članovi kraljevske porodice bili zabrinuti zbog boje kože njezinog nerođenog djeteta te je implicirala da su mu zbog toga odbili dati titulu princa.

Meghan Markle danas je popularnija samo od princa Andrewa, a velik dio britanske javnosti želi da se ona i Harry odreknu naslova vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti