Kraljica je o unuku Harryju mislila samo jedno: Izdao je porodicu, a ona mu je ovako uzvratila

Piše: Azra

Znamo da je princ Harry odavno ‘crna ovca’ kraljevske porodice, a sada se vratio u SAD nakon sprovoda svoje bake kraljice Elizabete II bez službenog pomirenja s ostatkom svoje porodice. Zbog toga što je okrenuo leđa porodici oženivši se s Meghan Markle morao se odreći kraljevskih titula i povlastica, a u očima javnosti spao je na jako niske grane.

Ipak, iako su mu i brat i otac kralj Charles III okrenuli leđa, jedna je osoba uvijek bila u Harryja, a to je bila upravo njegova baka Elizabeta. Prema riječima stručnjaka za kraljevsku porodicu i historičara Roberta Hardmana, kraljičina posljednja želja bila je ta da se Harry pomiri s ostatkom porodice i vrati u Englesku. Nažalost, ta joj se želja nije ostvarila.

Poznato je da je Harry oduvijek bio kraljičin omiljeni unuk, a sada je stigla i službena potvrda da ga je kraljica jednostavno obožavala unatoč svim izdajama i razočaranjima koje je priredio kraljevskoj porodici u posljednjih nekoliko godina. Podsjetimo se, on i supruga Meghan su više puta davali skandalozne intervjue u kojima su optužili Harryjevu porodicu za rasizam i diskriminaciju Meghan, a u potpunosti su se odvojili od njih onog trena kada su odlučili odseliti na drugi kontinent. No, čini se da je kraljica bila mekog srca – te mu je stalno sve opraštala.

-Kraljica je svog unuka princa Harryja obožavala sve do posljednjeg dana svog života. Isto tako, Harry je nju iznimno volio te mu je zbog toga njezina smrt jako teško pala, rekao je Hardman te pojasnio kako je princu posebno teško palo to što posljednjih godina nije često viđao svoju baku.

Izvor: story.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti