5.000 KM za kaput koji muti razum: Kate Middleton prvim pojavljivanjem nakon kraljicine sahrane zadala modni izazov

Piše: Azra

Kada je u pitanju modni izraz Kate Middleton, nema mnogo mjesta kreativnosti i ekscentričnostima jer život u britanskoj kraljevskoj porodici podrazumjeva i stroga pravila o oblačenju. Ipak, nova princeza od Walesa uspjela da je da, uprkos tome, postane jedna od zvanično najbolje odjevenih žena svijeta.

Šta god da obuče supruga princa Williama, to se rasproda u roku od nekoliko dana, a modni portali preplavljeni su njenim fotografijama onog trenutka kad izađe iz kuće. Međutim, u moru otmjenih haljina i sukanja, jedan komad se posebno izdvaja kada je riječ o Kate Middleton – kaputi.

Kako su britanski mediji pisali 2020. godine, Williamovu dragu smo do tog trenutka vidjeli u stotinjak kaputa, a od tada je predstavila nekoliko novih modela. Ona mahom nosi britanske brendove, najviše voli plave varijante, a najrjeđe nosi crne kapute, samo za Dan sjećanja.

Sada je, međutim, pronašla izvanredan crni model koji je vrlo prikladan zbog činjenice da je britanska kraljevska porodica i dalje u žalosti za Elizabethom II, pa se Kate prvi put u javnosti nakon sahrane kraljice pojavila u kaputu koji bez sumnje ostavlja utisak.

U pitanju je komad italijanske modne kuće Dolce & Gabbana čija cijena iznosi oko 5.000 KM i koji predstavlja savršen spoj klasičnog dizajna i novih inovativnih rješenja. Katein kaput, naime, nema kragnu, ima okrugli izrez, krase ga džepovi na preklop, strukiran je i ima dvoredno kopčanje krupnim zlatnim dugmadima.

Uprkos njegovoj vrtoglavoj cijeni, nije riječ o novom modelu, već o kaputu iz kolekcije za jesen i zimu 2016. godine, a princeza od Walesa ga je nosila sa crnim salonkama od prevrnute kože brenda Gianvito Rossi, čija cijena iznosi nešto više od 1.400 KM. Sve je upotpunila crnim čarapama i bisernim naušnicama brenda Annoushka.

Princ William i princeza Kate su, inače, izašli iz zamka Windzsor kako bi se zahvalili svima koji su učestvovali u organizaciji službe u kapeli Svetog Georga nakon mise u londonskom Westminster holu, kao i onima koji su se okupili kako bi pružili podršku porodici u teškom trenutku.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti