Novi skandal trese kraljevski dvor: Princ ludo zaljubljen u bratovu ženu, oženio njenu dvojnicu s istim imenom

Piše: Azra

Svjetska javnost i dalje ne prestaje da bruji zbog odluke danske kraljice Margaret da svom sinu Joakimu, njegovoj supruzi Mari i njihovoj djeci ukine titule, a danima se nagađa zbog čega je došlo do toga.

Podsjetimo, oni više neće moći da se predstavljaju kao prinčevi i princeze, već kao grofovi i grofice, a neće moći da budu ni Njegovo/Njeno kraljevsko visočanstvo. Ipak, utješna nagrada je to što će ipak sačuvati svoje mjesto u redu za prijesto, a trenutno zauzimaju od sedmog do desetog mjesta. Ova odluka će zvanično stupiti na snagu sljedeće godine, tačnije 1. januara 2023.

Povodom novonastale situacije među prvima se oglasio i Margaretin unuk Nikolaj, koji je do sada važio za “najljepšeg princa u Evropi” i koji se bavi manekenstvom koji nije skrivao nezadovoljstvo.

– Cijela moja porodica i ja smo, naravno, vrlo tužni. Mi smo, kako su moji roditelji već izjavili, šokirani ovom odlukom i time koliko je brzo sprovedena. Veoma sam zbunjen time što se sve desilo ovako, dodao je i istakao da je o svemu obaviješten samo nekoliko dana prije zvaničnog saopštenja za javnost kraljice Margarete.

Inače, kako se navodi u saopštenju objavljenom u srijedu, kraljica Margreta II vjeruje da bi taj potez omogućio njenim unucima da “kreiraju sopstvene živote bez da budu vezani jedinstvenim razmatranjima i obavezama” koje podrazumijevaju formalnu pripadnost danskoj kraljevskoj porodici.

Međutim, sumnja se da je pravi razlog za ovakvu odluku nešto potpuno drugo, odnosno da je ukidanje titula bio način da spriječi ogromni kraljevski skandal.

Naime, nije tajna da princ Joakim (53) i njegova druga supruga, princeza Mari (46), imaju “komplikovan odnos” sa preijstolonasljednikom Frederikom (54), starijim bratom, i njegovom ženom, princezom Mari (50).

Tamnošnji mediji pišu da je glavni razlog Joakimova ludačka zaljubljenost u ženu njegovog brata. Švedski ženski sedmičnik “Svensk Damtidning” je čak objavio fotografiju na kojoj se navodno vidi Joakim kako pokušava da poljubi ženu svog brata na jednoj svečanosti.

– Očigledno pijan, čini se da ja Joakim, najmlađi sin kraljice Margrete pokušao da dodirne usne svoje snaje, iako se ona sklonila sa puta koliko je mogla, ne sklanjajući osmijeh s lica, a Mari je bila svjedok sramotnog trenutka, piše u ovom magazinu.

Također, u tekstu se sugeriše i da su danski mediji ubrzo nakon Frederikovog i Merinog vjenčanja 2004. godine počeli da spekulišu da je Joakim zaljubljen u snahu.

Izvor: wanted.mondo.rs

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti