Koja je tajna ljepote Kate Middleton

Piše: Selma Hodo

Foto: Samir Hussein InStyle

Koja je njena tajna? Naravno, Kate je blagoslovljena dobrim genima, zdravo se hrani i redovno vježba. Međutim, to nije sve. Ona ima i besprijekoran režim njege kože i ormarić pun provjerenih i pouzdanih kozmetičkih proizvoda koji joj pomažu da ukloni znakove starenja. Mi smo pronašli šta to sve Kate koristi i vjerujemo da ćete i vi postati fan ovih ili sličnih proizvoda.

Trilogy certificirano organsko ulje šipka

Kažu da je Kate otkrila ovo ulje koje pomaže u održavanju blistavog i čistog tena tokom trudnoće s princezom Charlotte. Organski proizvod formuliran je čistim, hladno presovanim uljem sjemenki šipka koje pomaže u smanjenju pojave bora i strija.

Bobbi Brown Shimmer Brick

 

Princeza od Velsa obožava da se sunča u Saint-Tropezu, ali u danima kada nije u mogućnosti da odmara koristi bronzer „Bobbi Brown Shimmer Brick“.

Biotulin Supreme Skin Gel

„Biolutin Supreme“ gel za kožu je, prema brendu, prirodna alternativa botoksu – rezultati su slični, ali se nanosi na lice kao losion za zaglađivanje i neće vam umrtviti lice niti ograničiti izraze lica.

Bobbi Brown Skin dugotrajna podloga za lice

Kateina službena vizažistica Hannah Martin potvrdila je da princeza koristi „Boobi Brown Skin“ podlogu za lice, te da ju je koristila i za sopstveno vjenčanje.

Natural Lip Perfector u boji Rose Shimmer

Kate u svakodnevnom životu voli nanositi ovaj hidratantni sjaj za usne. Proziran je, ali ima vrlo blagu boju, tako da usne čini sjajnim i zdravim. Također, može se kupiti u raznim nijansama, no princeza je ljubiteljica nijanse „Rose Shimmer“.

Beauty Sleep Elixir

Kateine ​​pripreme za uljepšavanje počinju noć prije, noćnim tretmanom lica koji je formuliran s uljima kamelije, čije, gorke trešnje, jagode i sjemenki nara. Nekoliko kapi ovog protuupalnog eliksira posvjetljuje vaš ten, a može se nanijeti i ispod šminke.

Ane organske krpice za čišćenje lica

Evo trika za ljepotu s kojim se svi lako mogu poslužiti. Za princezu od Velsa kažu da obožava čišćenje lica flanelom. Ustvari, njena vizažistica za dan vjenčanja kaže da je to najbolji način za uklanjanje šminke i prljavštine s kože uz nježni piling.

Essie boja za nokte u Allureu

Kate obično radi 60-minutni kraljevski manikir sa svojom manikirkom Marinom Sandoval. Na dan njenog vjenčanja 2011. godine njeni nokti bili su ofarbani kombinacijom „Essie“ laka u „Allure“ nijansi i ultra sjajnog emajla za nokte.

Nivea Pure & Natural Day Moisturise

Jedna od osnovnih stvari u Kateinom neseseru je svakako „Nivea Pure & Natural“ hidratantna krema, koja pruža 24-satnu intenzivnu ishranu i njegu kože za kraljeviće po zaista niskoj cijeni.

Karin Herzog Vita-A krema protiv starenja

Naravno, u Kateinom režimu ljepote ima više vrhunskih proizvoda – ona je godinama obožavateljica švicarske linije za njegu kože „Karen Herzog“. Iako je istina da se njena blistava koža dijelom svodi na dobru ishranu i mnogo vježbanja, ova krema protiv starenja sigurno će pomoći u zadržavanju bora.

Lancome Hydra Zen dnevna krema protiv stresa

Iako vjerujemo da princeze vode miran život bez stresa, balansiranje privatnog života s troje djece, poslovnih obaveza i užurbanog rasporeda može biti stresno. Razumljivo je onda da u svom ormariću u kupatilu ima ovu „Lancome“ kremu protiv stresa. Obogaćena je prirodnim biljnim ekstraktom za obnavljanje kože, istovremeno štiteći od agresora iz okoliša koji mogu dovesti do iritacije.

Osmosatna krema za zaštitu kože Elizabeth Arden

Još jedan kraljevski favorit je „Elizabeth Arden“. Ne možete pogriješiti s osmosatnom kremom za zaštitu kože. Vjerujte nam kada kažemo da čini čuda na dehidriranoj koži, vraća vam sjaj i pomaže u uklanjanju dosadne suhoće.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti