Jelena Rozga otkrila svoju tajnu fantastičnog izgleda

Piše: Azra

Jelena Rozga jedna je od najljepših žena u regionu, a o njenom savršenom izgledu godinama se priča.

INSTAGRAM: @rozgajelenaofficial

Ona otkriva da u posljednje vrijeme ne uspijeva da se ugoji zbog problema koje ima sa štitnom žlijezdom, ali da je ranije morala strogo da pazi na svoje životne navike kako bi očuvala dobar izgled.

– Moji problemi sa štitnom žlijezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitna žlijezda ponekad zna baš da me zeza, ali generalno se dobro osjećam. Ne dam se ja, samo osmijeh na lice i pozitiva – kaže pjevačica i otkriva da su trening i pravilna ishrana sastavni dio njene rutine.

Ishrana Jelene Rozge bazira se na voću, povrću i ribi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial)

– Pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi volim da jedem pečeno kestenje – kaže pjevačica.

Ishrana Jelene Rozge zasniva se na jelovniku koji je izbalansiran:

Doručak: Omlet sa bjelancima, maslinama i mladim sirom

Ručak: supa, meso, salata

Večera: Riba i povrće

Sa druge strane Rozga ističe da bez treninga nema dobrog izgleda:

– Na bini provedem nekoliko sati pjevajući i plešući, i to je odličan način da se ostane “fit” i bude u dobroj kondiciji. Kada je počela pandemija Corona virusa, morala sam da prestanem da treniram i to je bio šok za moje tijelo. Zbog toga mi je, dok sam bila u izolaciji, proradila i štitna žlijezda. Onda mi je trener rekao da počnem da vježbam kod kuće, što mi je bilo i korisno i potrebno.

Izvor: Story.rs

(S. P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti