Stručnjaci upoređuju govor Meghan i Kate: Jedna dominira nad drugom, zajednički im je plavi kaput

Piše: Redakcija

U četvrtak je vojvotkinja od Sussexa održala prvi službeni govor od trenutka kad je ušla u britansku kraljevsku palaču. Bilo je to na promociji kuharice u Londonu koju su napisale žene, preživjele žrtve stravičnog požara u neboderu Grenfell Tower. Budući da se ne samo njen svaki korak, već i korak svih drugih članova kraljevske porodice prati i analizira, mediji naročito vole porediti njeno ponašanje i aktivnosti s aktivnostima vojvotkinje Kate. Stručnjaci ovoga puta upoređuju Meghanin govor s prvim govorom koji je nakon udaje za princa Williama održala Kate Middleton.

Jedna je ipak bila u prednosti, u odnosu na drugu. Naime, Meghan Markle je priliku za javno obraćanje dobila četiri mjeseca od kraljevskog vjenčanja, dok je Kate Middleton to napravila gotovo godinu od udaje za princa Williama, na otvorenju Treehousea, ustanove za palijativnu zdravstvenu zaštitu 2012.godine.  Meghan je imala podršku ne samo supruga, princa Harryja već i majke Dorie Ragland, Kate je ovaj zadatak odradila sama budući da je njen suprug već bio na vojnoj misiji. Stručnjaci dalje navode, kako je Kate svoj govor čitala, dok je Meghan to odradila spontano, iz glave, bez ikakvog papira. Stručnjaci daju i pomalo zločeste komenatre te zaključuju kako je poveznica među njima moda; i jedna i druga su za govore nosile plave kapute.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti