Odrastala je u iseljeništvu, a danas je jedna od najvećih zvijezda turskih sapunica

Piše: Redakcija

Glumica ciparskog porijekla Asli Enver ima 34 godine, a već je među najpopularnijih turskim glumicama svih vremena. Rođena je u Londonu, a tako je živjela sve do svoje dvanaeste godine.

View this post on Instagram

@gulumerzincan @gozdeuresingorgul 🌺 @defacto 🎬

A post shared by Asli Enver (@aslienver) on

– Baka je šila odore za englesku vojsku pa su je Englezi pozvali u Englesku. Otišla je u London sa svojih šestero djece. Otac je s bakom i braćom dugo živio u Londonu. S druge pak strane, moje je majka jedinica i kada je završila školu, otišla je u London učiti engleski i upoznala tatu. Među njima se rodila velika ljubav – ispričala je glumica.

Asli je na Univerzitetu Haliç u Istanbulu diplomirala glumu. Uspon prema tronu nije joj bio lagan budući da se bori s disleksijom, pa joj za svaki tekst treba nešto više vremena da ga nauči. U svemu joj je pomogla i majka.

– Mama me pitala želim li se baviti umjetnošću. Izabrala sam glumu. To mi se nije činilo loše. Poslala me na tečaj. Stoga, da, mama mi je pomogla – kazala je glumica.

‘Istanbulska nevjeste’, otvorila joj je vrata za brojne uloge. Glumica je brzo došla do angažmana s najpopularnijim glumcima Turske poput Özcana Deniza i Meryem Uzerli, popularnom Hurem iz ‘Sulejmana Veličanstvenog’. Iza sebe ima i propali trogodišnji brak s glumcem i manekenom Birkanom Sokulluaom. Nakon razvoda 2015. je izjavila da više ne vjeruje u ljubav.

View this post on Instagram

🖤

A post shared by Asli Enver (@aslienver) on

Trenutno ljubi 38-godišnjeg muzičara Murata Bozua. Iako ju je ostavio netom prije vjenčanja, Asli mu je ipak odlučila oprostiti i dati mu drugu priliku. Par se upoznao na snimanju filma ‘Brate moj’, a nakon dugogodišnje veze odlučili su se vjenčati. No samo nekoliko mjeseci prije vjenčanja, Murat ju je ostavio i pobjegao u Miami. Promijenio je i broj mobitela, a sve je to navodno napravio zbog njenih ljubomornih ispada. Navodno se pokajao zbog svega što je napravio, a glumica mu je pružila još jednu priliku. Kad nije na snimanju, onda se nalazi u nekom od azila za napuštene ljubimce jer obožava životinje. Izjavila je kako bi voljela imati vlastiti centar.

Pročitajte još