Nepoznata strana Melanije Trump: S predsjednikom ne dijeli spavaću sobu, a njena prava su veća nego što mislimo

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Kate Bennett, CNN-ova reporterka, koja već godinama prati stanje i vijesti iz Bijele kuće, objavila je knjigu ‘”Free, Melania: The Unauthorized Biography” u kojoj otkriva nepoznatu stranu američke prve dame Melanije Trump.

– Smatram da javnost ima iskrivljenu sliku o gospođi Trump. Vlada mišljenje da je ona tiha, povučena, da se skriva iza svojih sunčanih naočala. I istina, ona često šuti, ali privatno je vrlo komunikativna i ne biste vjerovali, ali ima jak utjecaj na svog supruga – objasnila je Bennett odakle je došla ideja o knjizi.

Foto: AFP

Ona u knjizi, između ostalog opisuje kako prva dama provodi vrijeme, zašto ne spava u istoj sobi sa suprugom i kolika su joj prava u Bijeloj kući. Bennett piše da je gospođa Trump jedna od rijetkih osoba koja zrači toplinom kada ju upoznate, a istovremeno pred kamerama uspijeva zadržati kameni izraz lica odajući ustisak hladne i bezosjećajne žene.

Navodi da su napisi o Melanijinom zarobljeništvu i teškom životu uz predsjednika samo mit te otkriva da je ona zapravo vrlo moćna u Bijeloj kući. Njeno se mišljenje cijeni kako u predsjedničkom uredu, tako i u ostalim dijelovima kuće.

Foto: AFP

Otkriva i da s predsjednikom ne dijeli istu spavaću sobu, već spavaju u odvojenim, a smještene su na različitim spratovima. Njeno zapadno krilo kuće mjesto je u kojem provodi najviše vremena, a ono se prostire na 2700 kvadrata od ukupno 5100 predsjedničke rezidencije u Washingtonu.  

No, autoricu knjige posebno brine odnos Melanije i Ivanke Trump, dvije najbliže žene američkom predsjedniku, koje na njega imaju jednak utjecaj. Naime, prema njenom mišljenu, do zategnutih odnosa dolazi zbog nerazdijeljenih dužnosti i kada se jedna drugoj upliću u segmente poslovanja.

Pročitajte još