Maja Munda i Amar Dedović: Pogledamo Maka i pomislimo, zar je već prošla godina

Piše: Lejla Bejdic

TV voditeljica Maja Munda i njen suprug Amar prošle sedmice su proslavili prvi rođendan sina Maka. Najljepši dan malenog slavljenika u prekrasnom ambijentu dječije igraonice „Lollipops“ u Sarajevu uljepšali su i najuži članovi Majine i Amarove porodice. Makov svaki dan je ispunjen veseljem, roditeljskom pažnjom i poklonima, zato je i roditeljima zdravlje sina bilo prvo na spisku želja.

– Stalno smo zajedno, ne odvajamo se duže od dva sata, iako je i to rijetko. Nekada pomislim da nije moguće da je prošla godina od rođenja. Sretni smo kad vidimo da raste, ali često želimo da vrijeme malo uspori i da bude malo duže bebica – govore nam ponosni roditelji i dodaju da je tematika rođendanske zabave bio Makov omiljeni lik „Tedy beer“ (medvjedić). 

Na velikim događajima, posebno prvog dječijeg rođendana, važno je prisustvo dragih ljudi. Sretni roditelji ističu da su Makov dan uveličali njihova bliža i dalja porodica, te najbliži prijatelji.

ŠERPICE I POSUDE

– Željeli smo prvi rođendan proslaviti u krugu porodice, koja je poprilično velika, te da svaki dio zabave bude prilagođen djeci, ali i da se odrasli osjećaju ugodno – kaže Maja, koja je u organizaciji rođendanske zabave bila zadužena za estetiku i dekoriranje. Bilo im je, priča nam, jako važno da svaki detalj bude uređen sa stilom i lijepim ukusom, zbog čega joj nije bilo teško popratiti i najsitniji detalj u uređenju i organizaciji.

Osim roditeljske ljubavi, Maka pažnjom obasipaju i Majini i Amarovi roditelji, te njihove sestre s porodicama, koje svesrdno pomažu u brizi oko bebe kad god joj to treba.

Njihov dječak je još mali, pa mu se i interesi i pažnja mijenjaju iz dana u dan. Rado razbacuje sve što mu se nađe pod rukom, što roditelji vide kao fazu dječijeg istraživanja. No, Maja primjećuje da Mak svaku igračku analizira, igra se, ali nije mu strano doći i u kuhinju gdje igračke rado mijenja s maminim šerpicama i posudama.

– Još je mali, ali sam primijetila da u većini slučajeva kada mu nešto ne dozvoljavamo ostavi i bude poslušan, nadam se da će to potrajati. Voljela bih da bude skroman i zadovoljan onim što ima i sigurno je da mu nećemo dozvoljavati ono što smatramo da za njega nije dobro – kaže Maja.

 Velike porodice su bogatstvo, a Maja i Amar ne kriju ponos zbog svoje.

POVRATAK NA MALE EKRANE

– Prvenstveno smo jako sretni što smo se ostvarili kao roditelji i što imamo mogućnost da svoju sreću dijelimo s nama najbitnijim ljudima. Ponosni smo kada nam Mak pokaže svoj osmijeh i pruži zagrljaj koji bismo željeli da zadržimo zauvijek – govore nam.

Zadovoljna i ispunjena na privatnom i poslovnom planu, Maji, čini se, godina nije mogla bolje da se razvija. Otkrila nam je da se ubrzo vraća i na male ekrane.

– Zbog velikog interesovanja naših gledatelja, gledat će me ponovo u emisiji „Stol za 4“, ali za sada samo sa učesnicima iz Sarajeva. Radit ću i još jedan kulinarski show, ali je o njemu još rano govoriti – kaže Maja na kraju razgovora.

Majini roditelji s Makom

Amarovi roditelja, sestra i zet

Majina sestra sa suprugom i djecom

Foto: Almin Tabak

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti