Manekenka Dajana Vrećo za naš magazin otkriva koji događaj najviše pamti

Piše: Redakcija

Bh. manekenka Dajana Vrećo sa samo 23 godine dospjela je na naslovnice svjetskih magazina. Prije nekoliko godina Dajana je prihvatila ponudu najveće modne agencije iz Kine „Modelline“, zahvaljujući kojoj se njeno lice smiješilo s naslovnice prestižnog kineskog magazina „Carnival“. No, Dajana ne živi od stare slave, već niže uspjeh za uspjehom. U povratku sa snimanja iz Beograda, Dajana je za naš magazin otkrila koja joj je omiljena knjiga, film, serija, muzika, ali i koji događaj najviše pamti

Knjiga

Pretpostavljam kao i većina žena, veliki sam zaljubljenik dobrih ljubavnih romana, ali naročito volim čitati romane koji se bave psihološkom tematikom i mentalitetom ljudi određene sredine. Zato mi je posebno interesantan Bora Stanković, njegove književne likove doživljavam na jedan poseban način, volim što njegova književnost ostavlja dubok trag na čitaoca i ujedno nudi živu sliku jednog naroda, njegovih običaja i patrijarhalne sredine koja utječe na odgoj i život Stankovićevih žena. Ukoliko bih izdvajala jedan roman, to bi bila „Nečista krv“.

Film

U svijet filmova često zaplovim u svoje slobodno vrijeme i ako nisam raspoložena za čitanje i nemam koncentraciju, onda nađem neki dobar film i uživam. Za sada mi je najdraži “Zgodna žena”.

Muzika

Ona je sastavni dio moje svakodnevice i po ulasku u auto prva nezaobilazna stvar. Ja sam veliki zaljubljenik ex yu rock balada i balada uopšte. U posljednje vrijeme često slušam Gibonnija, on mi trenutno najviše paše. Izdvojiću Onako, od oka. Slušam Kemala, Sergeja Ćetkovića, Vlada Georgijeva, Gorana Karana, veliki sam romantik.

Serija

Kada je riječ o serijama, pa volim gledati „Grey’s Anatomy“ i „Dr. Housea“. Veoma su uzbudljive, realistično prikazuju ljudsku patnju, bolest i lomove ličnosti, nisu rađene prema šablonu danas rasprostranjenih TV sapunica, te više uživam u ovoj vrsti serijala.

Događaj

Događaj koji uvijek posebno izdvajam je definitivno ULTRA Europe, održan u Hrvatskoj jula 2017. godine. Sumnjam da će bilo šta uskoro zasjeniti to spektakularno iskustvo.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti