Poznati se prisjetili kako su festivalske noći izgledale prije pandemije

Piše: Redakcija

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine sinoć je svečano otvoren 26. Sarajevo Film Festival. Online ceremonija otvaranja ovogodišnjeg festivala počela je na platformi SFF-a u 20 sati.

– Tradicionalno, “Sarajevo Film Festival” otvaraju mladi i perspektivni bosanskohercegovački glumci i glumice. Ove godine mi je velika čast predstaviti sarajevsku glumicu koja je igrala glavnu ulogu u novom hrvatskom filmu ‘Glas’ Ognjena Sviličića. Taj film je u našem programu U fokusu – rekao je Purivatra, predstavivši zatim glumicu Belmu Salkunić, i dodao da je pred nama neobično izdanje SFF-a, zbog pandemije Corona virusa.

A da je ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala drugačije od predhodnih godina govori i činjenica da nije bilo defilea poznatih osoba na crvenom tepihu, kao ni publike koja je predhodnih godina dolazila propratiti program ispred Narodnog pozorišta. Upravo iz tog razloga mnoge poznate osobe su na društvenim mrežama podijelile fotografije sjećanja na nekadašnja izdanja Festivala.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti