Sjećate se žene s golubovima iz filma “Sam u kući”? Njena životna priča nije ništa manje nesretna od one u filmu

Piše: S.P.

Irska glumica Brenda Fricker glumila je ženu s golubovima u filmu Sam u kući 2 i to joj je jedna od najzapaženijih uloga. Nedavno su britanski mediji pisali da će se Brenda vratiti na male ekrane u drami Holding, što će biti njeno prvo pojavljivanje nakon 2013. godine.

Njena tužna priča u filmu Sam u kući dirnula je gledatelje, no ni glumicina životna priča nije ništa manje nesretna. Danas živi usamljenim načinom života. Prošle godine u emisiji voditelja Raya D’Arcyja na Radiju 1 rekla je da bi lagala kad bi rekla da će imati lijep i sretan Božić.

Brenda je bila udana za Barryja Daviesa od 1979. do 1988. godine, a razveli su se zbog njegovog alkoholizma. On je preminuo svega dvije godine poslije njihovog razvoda, a ta tužna vijest jako je potresla Brendu. Nije mogla doći na sprovod jer je tad snimala seriju Brides of Christ u Australiji i ugovor joj nije dopuštao da napusti tu državu.

– Postala sam histerična i spakovala sam kofere kada sam primila poziv da je umro. Nisu me htjeli pustiti kući jer sam mu bila bivša supruga. Ne znam gdje je zakopan i ne želim znati, ispričala je ranije Brenda.

– Bili smo ludo zaljubljeni uprkos svemu. Uvijek je bio predivan i zanimljiv muškarac. No postao je alkoholičar i nisam mogla s time živjeti. Ni razvod ga nije uplašio, a nakon njega smo se nastavili viđati jer smo bili zaljubljeni, rekla je.

Što se tiče glume, Brenda je osvojila Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu My Left Foot. Taj je kipić, kako je ranije rekla, bacila na dno bazena u Connemari 1989. godine. Upravo je Barry zaslužan za to što je Brenda prihvatila ulogu u tom filmu.

– Bacila sam scenarij na hrpu, a on ga je uzeo i rekao da moram snimiti taj film jer će mi promijeniti život, ispričala je.

(S.P.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti