Bijesna Meghan: Da su mediji zlostavljali Kate kao mene, niko sa dvora to ne bi trpio

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B8O08IzpQHC/

Otkako su se Meghan Markle i princ Harry otcijepili od britanske kraljevske porodice i pobjegli u Kanadu i Los Angeles, pojavila su se razna tumačenja zašto su to napravili, a jedno od najnovijih bilo je da je tajna kćerka Lady Di upozorila Meghan da je princ Charles beskrupulozni ubica. No “Daily Mail” sada piše kako se 38-godišnja Meghan povjerila bliskim prijateljicama i otkrila što ju je zaista natjeralo da raskrsti sve veze s porodicom “plave krvi”.

 AFP

– Da su mediji zlostavljali Kate kao mene, niko iz kraljevske porodice to ne bi trpio. Kad bi mediji tako neprekidno zlostavljali Kate Middleton, odmah bi se promijenila njihova politika prema medijima. – navodno je Meghan Markle kazala svojim prijateljicama, otkrio je neimenovani izvor.

– Niko to ne bi trpio, a taj pokvareni i zastarjeli sistem bio bi promijenjen. Izdanja odgovorna za zlobne napade bila bi ugašena. – rekla je vojvotkinja od Sussexa koja više ne smije koristiti titulu “Sussex Royal”.

Podsjećamo, prošle sedmice Meghan i 35-godišnji Harry odlučili su da više neće sarađivati s britanskim tabloidima zbog načina na koji su se ponijeli prema Meghan, a Harry je već nekoliko njih tužio na sudu zbog objave privatnog pisma koje je Meghan poslala svom ocu. Iako upućeni u doađanja na dvoru tvrde da je kraljevska porodica bila iznenađena tim potezom, Meghan je rekla prijateljicama da su svi jako dobro znali šta Harry osjeća prema britanskim tabloidima. Navodno je rekla i kako nema šanse da će trpjeti da tabloidi kritiziraju njen svaki potez kao mlade majke te da je Kate miljenica palače koju bi zasigurno zaštitili da su se novinari tako brutalno okomili na nju.

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B_MxIf9HAwS/

Meghanina prijateljica je otkrila kako joj je Meghan priznala da je rekla Harryju da će se stvari samo pogoršavati te da je jedino rješenje da ponovo uzmu svoje živote u vlastite ruke.

– Harry se zauzeo za suprugu i svoju porodicu te jasno dao do znanja da neće moći funkcionirati u sadašnjim okolnostima te da će, ako se stvari ne promijene, napustiti kraljevsku porodicu. – objasnio je izvor.

Dodao je i kako Harryjev apel niko nije shvatio ozbiljno, pa su odlučili poduzeti drastičnu mjeru.

– Britanski tabloidi proganjali su Harryja čitav njegov život i već je odavno trebao prekinuti odnos s njima. Sistem je bio pokvaren i Harry ga je pokušao popraviti. Kad to nije uspjelo, zauzeo se za sebe i svoju porodicu. – rekla je Meghanina prijateljica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti