Nekad Šabanov bubnjar, a sada stoji u redu za besplatan obrok

Piše: Redakcija

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nekadašnji bubnjar Šabana Šaulića, Saša Imerović Bata, sada čeka u redu za svoj besplatan obrok. Veseo i dobro raspoložen, uprkos neveselim životnim okolnostima, Bata je jedan od korisnika “Solidarne kuhinje”. Neimaština ga je naterala da tri puta sedmično dolazi u red za hranu, pa čak ni ono najosnovnije nije lako obezbediti od 16.200 dinara, koliko iznose njegovi mesečni prihodi.

– Saša Imerović Bata – bubnjar Šabana Šaulića. Lupao sam sa Šabanom bubnjeve osam godina po kafanama – predstavio se za Nova.rs.

Oni ga nisu sreli u nekoj kafani da svira sve do jutarnjih sati, nego kako čeka na porciju obroka koji sam sebi teško može da priušti.

– Imam 49 godina, završio sam Kožarsku školu u Zrenjaninu. Odrastao sam sa Šabanovim sinom, Robertom. Šabana sam poznavao od trećeg razreda – ispričao je o boljim vremenima koja je doživeo.

Ta priča i sjećanje pomažu mu da lakše podnese ovaj sadašnji život, život od 16.200 dinara pomoći koju dobija po osnovu tjelesnog oštećanja zbog povrede oka.

– Od kafane do kafane, bile su to osamdesete i početak devedesetih – tako je provodio burne kafanske noći sa čuvenim pjevačem koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći u februaru prošle godine.

Saša je od kafane i muzike pristojno živio, bilo je i pjesme i para. A onda su došle nevesele devedesete. Svima je krenulo nizbrdo, a Saši kao da je sreća dodatno okrenula leđa.

– Povrijedio sam oko na radnom mestu, u obući ‘Beograd’, to je bilo 20. oktobra 1994. – prisjetio se datuma koji mu je promijenio život. Išao je i na operaciju oka 2009. Godine, te tamnim naočalama pokriva te tragove i otkriva zašto dolazi po obrok u narodu kuhinju.

– Ovdje dolazim zato što imam mala primanja. Mogu ja da budem ne znam ko, džaba ako sada nema ko da pomogne – kazao je dok je čekao na svoju porciju graha.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti