Rekli su joj da je debela, pa stroga dijeta dovela je do otkazivanja bubrega i jetre

Piše: Preuzeti tekst

Sedamnaestogodišnja Madason Faulker iz Belfasta prošle godine imala je samo 40 kilograma nakon godinu dana stroge dijete za koju je sama složila plan ishrane, a koji je bio vrlo siromašan. Sastojao se od jednog bombona i pola keksa dnevno. Ona tvrdi da nije znala ništa o poremećajima u prehrani, samo je željela smršati nakon što su joj prijatelji rekli da je debela.

– Bilo je nekoliko komentara od ljudi da sam debela i da bih zaista trebala smršati. Povjerovala sam u to jer sam mislila da su mi prijatelji.

Njena majka Kimberly Neill rekla je kako je prvo primijetila da Madason donosi ručak koji je nosila u školu nazad kući, a za vrijeme večere skrivala se u svojoj sobi i bacala hranu u smeće. Madason je počela osjećati vrtoglavice u školi, a to je natjeralo njenu majku da je odvede doktoru koji nije primijetio poremećaj u prehrani već ju je poslao na CT mozga.

Djevojka nije ništa poduzimala sve dok se nije onesvijestila u školi jer su jetra i bubrezi počeli otkazivati. Stavljena je na strogi režim prehrane. Morala je jesti svaka dva sata i ležati u krevetu kako bi vratila kilograme. Majka tvrdi kako kućno liječenje nije pomoglo jer se Madason osjećala bespomoćno i pokušala sebi oduzeti život čak tri puta.

Napokon se odlučila prijaviti u kliniku za poremećaje u prehrani nakon što je pune dvije sedmice bila potpuno bez hrane. Sada je Madason na fakultetu, vratila je težinu i kaže kako osjeća strah od poremećaja u prehrani. Prikupila je novac koji je donirala klinici u kojoj se liječila i koja joj je pomogla da ostane živa. Želi postati medicinska sestra za mentalna oboljenja.

Izvor: Vecernji.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti