Inauguracija američkog predsjednika uz himnu Lady Gage i spektakl J.Lo

Piše: Redakcija

Zbog pandemije uzrokovane Corona virusom, inauguracija američkog predsjednika Joe Bidena i potpredsjednice Kamale Harris, umjesto tradicionalnog inauguracijskog bala, 20. januara priprema televizijski spektakl koji će se emitovati u prime-timeu na svim američkim televizijama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Guinevere Cramer (@guinevere_marthasvineyard)

Brojne muzičke zvijezde prisustvovati će ovom događaju godine, a emisija će trajati 90 minuta.

Poznati holivudski glumac Tom Hanks će se naći u ulozi voditelja, Lady Gaga će otpjevati himnu, dok će muzička diva Jennifer Lopez biti zadužena za muzički spektal. Također, očekuju se  i nastupi američkih zvijezda poput Justina Timberlakea, Jon Bon Jovija, Demi Lovato i Anta Clemonsa.

Ovu vijest potvrdile su obje pjevačice na svojim Tweeter računima, podijelivši svoju fotografiju uz crveno, bijelo i plavo srce te hešteg #Inauguration2021.

Dobitnica Grammya, Gaga vodila je kampanju za Joe Bidena i poticala ljude da glasaju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lady Gaga (@ladygaga)

Program naziva „Slaveći Ameriku“ posebnu će počast odati „američkim herojima“. Inauguracija će se odvijati uz pojačane mjere sigurnosti, nakon napada na Kongres Trumpovih pristaša 6. januara koji su protestovali protiv Bidenove pobjede. Pentagon je odobrio raspoređivanje 20.000 pripadnika Nacionalne garde.

Nakon svečanosti, Joe Biden će otići na Nacionalno groblje u Arlingtonu s trojicom svojih prethodnika Barackom Obamom, Billom Clintonom i Georgeom W. Bushom gdje će položiti vijenac na grobu neznanom junaku i pozvati građane na jedinstvo.

Bivši američki predsjednik, Donald Trump,  najavio je da neće doći na Bidenovu inaguraciju koja će se održati sutra u Washington D.C.-u.

Izvor: tportal.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti