Koje su to bile fitness rutine i loše navike princeze Diane

Piše: Redakcija

 

Jenni Rivett postala je 1991. godine lična trenerica princeze Diane i radila je s njom sve do njene tragične smrti u Parizu 1997.  Svojevremeno je za New Idea magazin otkrila kakvu je tačno fitness rutinu slijedila Lady Di da bi se osjećala što više samopouzdano pred očima javnosti. U to vrijeme je 30-godišnja Diana tražila način da bolje oblikuje svoje tijelo nakon dva porođaja, a neko joj je preporučio Jenni.

-Razvile smo jako dobar odnos iako isprva nisam znala da postoje pravila kako se moramo ponašati prema članovima kraljevske porodice – prisjetila se fitness trenerica.

-Diani se sviđala činjenica da nisam znala kraljevski protokol, na primjer, da joj se treba nakloniti kad uđe u sobu. Znala mi je poslije govoriti: “To mi se sviđa kod tebe Jenni. Nemoj mi se nikada klanjati”.

Otkrila je kako je Diana voljela vježbati  step aerobik, koji je bio jako popularan u 90-ima.

-Također je voljela kardio vježbe, ali i žustru ‘power walk’ šetnju po Keningtonskom vrtu. Naučila sam ju voziti role, i to je obožavala. Kad se sve uzme u obzir, voljela je većinu vježbi koje sam radila s njom’ – kazala je Jenni.

Otkrila je kako je Diana izvrsna u vježbama čučnjeva i mišića nogu, ali je imala lošu naviku da se drži pogrbljeno, pa je morala s njom puno raditi na vježbama za kralježnicu i pravilnu posturu. Sveukupno, Diani nije trebalo dugo da transformira svoje tijelo i bila je jako sretna kad je počela vidjeti rezultate. To joj je dalo dodatnu motivaciju da vježba s Jenni, čak i nakon razvoda od Charlesa. Jenni se sjeća koliko je to emocionalno pogodilo Dianu, i kako joj je često znala reći: ‘Ja nisam ovo tražila’.

Kako se Diana borila s bulimijom u to vrijeme, Jenni ju je ohrabrivala da se zdravo hrani.

-Iskreno vjerujem da joj je fitness rutina uvelike pomogla da drži tu bolest pod kontrolom. Vježbanje je nevjerovatan način za izbacivanje stresa i drugih loših osjećaja.

Omiljene vježbe princeze Diane

Čučnjevi

Stanite nogu razmaknutih malo šire od širine ramena. Držeći težinu u petama, spustite i podignite tijelo koljenima. Napravite dva ponavljanja od 15 čučnjeva.

Vježba za tricepse i nadlaktice

Sjednite na rub kade ili stolice. Oslonite se na ruke i podignite tijelo tako da vam ruke budu ispravne. Savijte ruke u laktovima, držeći težinu tijela, i ponovno ispravite ruke. Napravite to deset puta, odmorite pola minute, a zatim ponovite seriju vježbe još jednom.

Držanje tijela

Stojeći, povucite ruke unazad i nastojte stisnuti lopatice ramena što čvršće i što bliže jedna drugoj. Zamislite da držite kamen između lopatica ramena. Činite to što češće, nekoliko puta kroz dan.

Vježbe za noge i ramena

Legnite na pod, stavite ruke iza glave. Lijevu nogu držite lagano savijenu, dignite je 10 centimetara od poda. Podignite glavu i ramena s poda i zarotirajte gornji dio tijela lagano prema lijevoj strani. Zatim podignite i spuštajte gornji dio tijela lagano prema lijevoj nozi. Pazite da stisnete mišiće prema unutra, ne dozvolite da vam se trbuh izboči prema van.  Ponovite 10 puta na lijevoj, i 10 puta na desnoj strani.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti