Žal za Mirom ne prestaje…

Piše: Preuzeti tekst

Mira Furlan preminula je  u srijedu, 20. januara, u 65. godini, a vijest o smrti pogodila je region. Nakon objave da je preminula, brojni prijatelji, saradnici i kolege oprostile su se na društevnim mrežama od ove velike dive.

– Noć je velike tuge jer je naša prijateljica otišla tamo gdje je više ne možemo dodirnuti. Njezina smrt pogodila je mnoge, ne samo u Hrvatskoj i regiji, već i u svijetu. Ali kao i sa svim stvarima, sustignut ćemo je jednom, i vjerujem da će nam imati za ispričati puno priča, i mnoge uloge za podijeliti sa svemirom – napisao je Joseph Michael Straczynski, slavni producent koji je sarađivao s Mirom Furlan na seriji Babylon 5, u objavi posvećenoj ovoj legendarnoj glumici.

Ubrzo nakon njega i glumica Nataša Janjić Medančić napisala je status na Facebooku:

Pjevačica Ivana Mazurkijević podijelila je zajedničku fotografiju, uz koju je napisala:

– Posebna žena. Na ovoj slici sam joj taman stigla reći kako je bila dio nečeg formativnog unutar svih mojih žena.

😢
Posebna žena. Na ovoj slici sam joj taman stigla reći kako je bila dio nečeg formativnog unutar svih mojih žena.
Mira Furlan

Objavljuje Ivanka MazurkijevićČetvrtak, 21. siječnja 2021.

 

I glumac i Vinko Mihanović toplo se oprostio od jedne od najvećih glumica.

– Otišla je Kate iz Velog mista. Napustila nas je još jedna ikona iz ‘stare’ garde hrvatskog glumišta. Umrla je Mira Furlan. Imao sam čast raditi (samo) jednu predstavu s njom, ‘Helena’ na Splitskom ljetu još u studentskim danima. Pamtim je kao zanimljivu, ugodnu, ženstvenu i jako interesantnu osobu. Počivala u miru….- poručio je Mihanović.

Srpska filmska glumica Snežana Bogdanović na Instagramu se oprostila od svoje prijateljice potresnim riječima.

‘Mila moja, ja ne vjerujem… Legendo najveća, pameti, talentu, ljepoto… Bol i velika tuga’, napisala je Snežana na Instagram storyju uz fotografiju pokojne Furlan.

Na Instagram storyju od poznate glumice oprostile su se i mlade nade domaće glumačke scene, Sementa Rajhard Ana Herceg, a glumica Tihana Lazović je na Facebooku samo napisala kratko: ‘MIRA’ i dodala emotikon srca.

Bivši direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović izjavio je danas, povodom smrti glumice Mire Furlan, da je otišla istinska diva jugoslavenske kinematografije, koje je podjednako plijenila svojom inteligencijom i na filmu i u životu.

Zelenović je za Tanjug istakao da je Mira Furlan ostvarila uloge u nekoliko filmskih ostvarenja koji se označavaju kao ‘temelji jugoslovenske kinematografije’.

Izvor: Jutarnji.hr 

 

Priredila (E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti