Kako izravnati kosu bez korištenja uređaja?

Piše: Redakcija

Kada je beauty svijet u pitanju, zimi smo nekako najviše fokusirani na zadržavanje optimalne razine hidratacije kože lica. No, koža nije jedina koja ‘pati’ zbog utjecaja niskih temperatura i suhoće grijanih prostorija, već se cijela ova zimska atmosferi ne sviđa niti našoj kosi, koja izgleda poprilično suho i beživotno. Kako biste vratili njegovan i sjajan izgled pun života, nije naodmet uz prikladne proizvode za dubinsku njegu, barem malo odložiti sa strane omiljene uređaje za stiliziranje, koji znatno doprinose njezinom uništavanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)


O tome koliko toplinski uređaji za stiliziranje kose oštećuju vlasi te doprinose njihovom isušivanju ne trebamo previše govoriti, no unatoč tome i dalje rješenje za prekrasan izgled kose tražimo u pegli i figaru kao sastavnom dijelu svakodnevnog uljepšavanja. S druge strane, omiljenu frizuru možete zadržati i ako se, barem na neko vrijeme, odreknete korištenja toplinskih uređaja za stiliziranje i to zahvaljujući starim trikovima za prirodno ravnanje kose.Naravno ovi trikovi izvedivi su samo ako je vaša kosa blago valovita ili možda nešto izazovnija za stiliziranje te neće funkcionirati kod kose koja je izrazito kovrčava.

Prije nego se ‘bacite’ u testiranje njihove učinkovitosti, važno je obratiti pažnju na proizvode s kojima inače njegujete svoju kosu. Tako bi šampon i regenerator trebali biti nešto laganijeg sastava, bez silikona, kako ne bi dodatno opterećivali kosu, stoga prednost pružite proizvodima koji su ciljano namijenjeni njezinoj njeziOno što je važno nakon pranja kose jest dobro ju osušiti, a u tome će vam pomoći ručnik s velikom moći upijanja.

Kosu ćete najbolje izravnati ako iz nje ‘izvučete’ što je više vlage moguće, a ručnikom ćete ovaj proces ubrzati bez da oštetite kosu. Kosu je nakon ovakvog sušenja potrebno dobro počešljati i to periodično, prateći njezino prirodno sušenje. Što više četkate kosu, ona će biti zaglađenija i ravnija. Ako imate ravnu kosu, uvijek ju možete omotati oko glave, uzimajući pramen po pramen te ga pričvrstiti ukosnicama uz tjeme. Nakon nekoliko sati kosa će biti savršeno ravna i svilenkasta!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VALENTINA (@valentina.steinhart)

Pročitajte još