Još jedan skandal u kraljevskoj porodici: Kraljica Elizabetha ponovo razočarana

Piše: Preuzeti tekst

 

Britanska kraljevska porodica nikako da se smiri. Svaki dan se o njima piše u svim svjetskim medijima, a jedna od najčešćih tema je drama – bilo da se radi o međuljudskim odnosima, ili skandalima u kojima su glavni akteri. U jednom takvom našao se rođak kraljice Elizabethe II., 34-godišnji grof od Strathmorea Simon Bowes-Lyon. Kako javljaju mediji, osuđen je na 10 mjeseci zatvora zbog seksualnog napada. Problemi su nastali kada je u februaru prošle godine napao ženu u škotskom dvorcu Glamisu.

-Izvinjavam se prije svega ženi koju sam napao, ali i porodici, prijateljima i kolegama kojima sam prouzrokovao probleme. Tu sam večer popio previše alkohola, no to nikako i nikad ne može biti opravdanje za moje ponašanje – rekao je za Mirror.

-Nisam mislio da bih se ikad mogao tako ponašati, ali jesam i moram se suočiti s posljedicama i preuzeti odgovornost – zaključio je, nakon što je prošle godine potražio i stručnu pomoć.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alfeu matteus (@sempapolingua)


Nažalost, ovo nije prvi put ove porodice da imaju problem sa seks skandalom. 2019. godine je u pedofilski skandal bio upleten i princ Andrew, sin kraljice Elizabethe. Naime, princa Andrewa se optužilo da je spavao s maloljetnicama te sudjelovao u pedofilskom krugu i podvođenju maloljetnica koje je organizirao pokojni milijarder Jeffrey Epstein. Njegova navodna žrtva Virginia Roberts, danas 35-godišnjakinja, tvrdi da ju je princ seksualno zlostavljao. Roberts je bila jedna od seksualnih robinja Epsteina i njegovih prijatelja, a u intervjuu je otkrila kako joj je upravo milijarder naredio da spava s princem kada joj je bilo tek 17 godina. Priznala je kako je jedne večeri plesala s princem, a zatim su imali i seksualni odnos.

Izvor:Story

(Dž.S.)

 

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti