Ovom receptu ne možete odoljeti: Tuna mafini

Piše: Redakcija

Povrtna raskoš stigla je na stol u obliku kalupa za pečenje mafina. Još samo završni dodir mozzarelle na vrhu svakog tuna mafina i uživanje može početi.

Sastojci

za 4 osobe

50 ml maslinova ulja

120 g mladog luka

1 crvena paprika

1 Kukuruz šećerac (340 g)

300 g Graška

300 g Passate

2 konzerve tuna komadi (2 x160 g)

150 g mozzarelle

50 g maslaca

12 komada tortilja

 

Priprema

1.

Na maslinovom ulju kratko popržite nasjeckani mladi luk. Zatim dodajte na kockice narezanu crvenu papriku, kukuruz šećerac, grašak i passatu.

2.

Prokuhajte kratko da se poveže i začinite solju, paprom, šećerom i Vegetom pa stavite sa strane.

3.

Umiješajte tunjevinu u umak, a zatim kalupe za muffine premažite maslacem i u njih stavite tortilje (uz pomoć zdjelice za salatu izrežite ih manjeg obujma i zarežite do pola), napunite ih nadjevom i po vrhu pospite s naribanom mozzarellom.

4.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stepeni 15 minuta ili dok vam se sir ne rastopi. Pečenje ovisi koji ste program odabrali na vašoj pećnici (s uključenim ventilatorom/infracrveno ide najbrže).

Izvor: Coolinarka

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti