Povrtna raskoš stigla je na stol u obliku kalupa za pečenje mafina. Još samo završni dodir mozzarelle na vrhu svakog tuna mafina i uživanje može početi.
Sastojci
za 4 osobe
50 ml maslinova ulja
120 g mladog luka
1 crvena paprika
1 Kukuruz šećerac (340 g)
300 g Graška
300 g Passate
2 konzerve tuna komadi (2 x160 g)
150 g mozzarelle
50 g maslaca
12 komada tortilja
Priprema
1.
Na maslinovom ulju kratko popržite nasjeckani mladi luk. Zatim dodajte na kockice narezanu crvenu papriku, kukuruz šećerac, grašak i passatu.
2.
Prokuhajte kratko da se poveže i začinite solju, paprom, šećerom i Vegetom pa stavite sa strane.
3.
Umiješajte tunjevinu u umak, a zatim kalupe za muffine premažite maslacem i u njih stavite tortilje (uz pomoć zdjelice za salatu izrežite ih manjeg obujma i zarežite do pola), napunite ih nadjevom i po vrhu pospite s naribanom mozzarellom.
4.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stepeni 15 minuta ili dok vam se sir ne rastopi. Pečenje ovisi koji ste program odabrali na vašoj pećnici (s uključenim ventilatorom/infracrveno ide najbrže).
Izvor: Coolinarka
(E.Dž.)