Djevojka koja je govorila na Bidenovoj inauguraciji ušla u historiju Voguea

Piše: Redakcija

Amanda Gorman, koja je privukla pozornost svojim nastupom na inauguraciji američkog predsjednika Joea Bidena, prva je pjesnikinja koja će krasiti naslovnicu majskog izdanja časopisa Vogue, a fotografirala ju je čuvena Annie Leibovitz, piše CNN.

Ova 23-godišnja diplomirana harvardska studentica na naslovnici je odjevena u pokrivač s potpisom Louisa Vuittona, koji je za potrebe fotografiranja stiliziran kao haljina, a oko pojasa ima široki, bogato ukrašen kaiš.

Živopisan uzorak tkanine nadahnut je afričkom odjećom, a dizajnirao ga je Virgil Abloh, prvi afroamerički umjetnički direktor tvrtke Louis Vuitton.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Amanda Gorman (@amandascgorman)

“Prva pjesnikinja na naslovnici Voguea. Iznimno sam zahvalna i ne očekujem da ću biti posljednja – jer, što li je poezija, ako ne ljepota?” napisala je Gorman u objavi na Instagramu.

Gorman se proslavila u januaru nakon dirljivog čitanja svoje pjesme “The Hill We Climb” na inauguraciji predsjednika Joea Bidena.

Nakon toga nastupa Gorman je potpisala ugovor s agencijom za modele IMG, pojavila se na naslovnici časopisa te je imala niz javnih nastupa, među kojima i onaj na panelu za Međunarodni dan žena s bivšom američkom državnom tajnicom Hillary Clinton, predsjednicom Zastupničkog doma Nancy Pelosi i supermodelom Chrissy Teigen.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Amanda Gorman (@amandascgorman)

U septembru će mlada pjesnikinja objaviti dvije knjige – zbirku svoje poezije “The Hill We Climb and Other Poems” i slikovnicu za djecu “Change Sings: A Children’s Anthem”. Obje su već na listi najprodavanijih na Amazonu.

CNN-ovu novinaru Andersonu Cooperu je rekla da od inauguracijskog nastupa ima svoju mantru koju ponavlja prije svakog čitanja.

“Ja sam kći crnačkih pisaca, potomaka boraca za slobodu koji su slomili lance i promijenili svijet. Oni me zovu”, rekla je.

Izvor: Index.hr

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti