Četiri trika uz pomoć kojih možete proširiti preusku odjeću ili obuću

Piše: Redakcija

Povremeno se dogodi da nam voljeni odjevni predmeti više jednostavno ne odgovaraju. Hm, ili su se oni stisnuli ili mi proširiki. Ali, lijepe komade odjeće u koje više ne stanemo ne moramo odmah prodavati ili poklanjati nekome, jer za neke postoji pomoć. Uz nekoliko malih trikova, mnogi komadi odjeće i obuće mogu se brzo malo „povećati“ te još dugo nositi.

 

Džemperi i kardigani

Ako je odjeća izrađena od prirodnih materijala, poput vune ili pamuka, imamo dobre vijesti! Takvi se komadi jednostavno mogu „prevariti“ te učiniti malo većima. Kako bi to učinila, namoči željeni odjevni predmet u mlakoj vodi i dodaj malo regeneratora za kosu (po mogućnosti bezbojnoga). Džemper ili kardigan ostavi u vodi oko 15 minuta. Stavi veliki ručnik na ravnu površinu na podu (po mogućnosti na pločice, jer se parket može namočiti) i odloži odjeću na njega. Potom pažljivo tapkaj ručnikom da ukloniš vodu te gurni ruke u otvor džempera odozdo. Zatim ravnomjerno pritisni tkaninu. Ovdje se savjetuje oprez, jer u protivnom može doći do neravnina. Zato pokušaj polako rastezati tkaninu. Zatim ostavite da se posuši. Tako iz komada odjeće obično možeš izvući jedan broj više.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ✨ (@trwlmade)

Cipele

Jesu li ti cipele preuske? Postoje različiti načini kako ih učiniti većima. Na primjer, možeš koristiti fen za kosu i par debelih čarapa. Obuj dvije debele čarape i uvuci se u uske cipele. Zatim pažljivo feniraj područje koje želiš da bude šire laganom snagom te s male udaljenosti. Materijal se ne smije previše zagrijati! Pomiči stopalo naprijed-natrag da se područje proširi. Možeš si pomoći rukom. Samo vrlo nježno istegni cipelu.

Grudnjak

Ako ti se omiljeni grudnjak iznenada stisne, ne moraš ga odmah baciti. Sve dok se radi samo o opsegu, a ne o košaricama, to možeš proširiti u kratkom vremenu. Jednostavno kupi praktični nastavak u pravoj boji za grudnjak. To se lako može pričvrstiti na kopču pa dočarava nekoliko centimetara više u opsegu.

Haljine i bluze

Kod haljina i bluza cijeli je postupak nešto složeniji. Ako imaš lijep komad odjeće koji ti je pretijesan, provjeri iznutra da vidiš koliki je dodatak za šav. Ako ima dosta materijala, šav možeš rašiti te napraviti novi šav na drugom mjestu, tako da je odjeća šira. To je najljepši način da se takva odjeća proširi. Možda i sama imaš šivaći stroj ili si vješta u korištenju? Inače preporučujemo da odneseš željeni komad odjeće krojaču. Problem bi trebao riješiti u vrlo kratkom roku.

Izvor: Miss7

(I.J.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti