Ljekovita svojstva mineralne vode

Piše: Redakcija

Ukoliko niste znali, mineralna voda ima mnogobrojne benefite za zdravlje. Iako sadrži visoku količinu soli, mineralna voda obiluje kalcijem i magnezijem koji su potrebni tijelu. U nastavku pročitajte koje su koristi od konzumacije mineralne vode.

  1. Jača kosti

Redovnom konzumacijom se poboljšava zdravlje kostiju i spriječava razvoj bolesti koje su vezane sa završetkom menopauze kod žena. Zbog magnezija održava i zdravlje mišića.

  1. Snižava loš holesterol

Istraživanja otkrivaju kako mineralna voda utječe na regulaciju holesterola zbog toga što sadrži magnezij i  kalij.

  1. Dobra za probavu

Posebno nakon teškog obroka i prejedanja mineralna voda pomaže tako što povećava lučenje amilaze iz gušterače u probavni trakt zbog sulfata.

  1. Čuva kožu

Mineralna voda je bogata mineralima, što će doprinijeti održavanju zdravlja i ljepote kože. Hrani kožu i briše bore.

  1. Reumatizam pod kontrolom

Mineralna voda smanjuje intenzitet upalnih procesa povezanih s reumatskim bolestima.

  1. Čuva bubrege

Elektroliti, kalij, kalij i natrij preveniraju dehidraciju i omogućavaju apsorpciju vode. Istraživanja su pokazala kako sprečavaju nastanak bubrežnih kamenaca.

  1. Nadoknađuje tekućinu

Elektroliti u tjelesnim tekućinama reguliraju rad srca i mišića. Mineralna voda, koja se smatra zdravim odabirom, nadoknađuje gubitak vode i elektrolita koji se gube znojenjem.

  1. Spreijčava grčenje mišića

Kako smo spomenuli odlična je za nadoknadu tekućine u organizmu, a poboljšat će izvedbu kod sportaša jer će spriječiti grčenje mišića magnezijem kojeg sadrži.

  1. Borac protiv visokog krvnog pritiska

Ona će pridonijeti boljoj kontroli krvnog pritiska jer je bogata magnezijem. Istraživanja pokazuju kako samo čaša mineralne vode u danu pomaže normalizirati krvni pritisak.

  1. Gasi želju za slatkšima

Mineralna voda povećava osjetljivost inzulina i doprinosi regulaciji šećera u krvi, a sve zbog magnezija koji sadrži.

Izvor: Večernji list

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti