Neobična ljubavna priča kralja Filipa i kraljice Leticije

Piše: Redakcija

Većina djevojaka sanja o princu koji će im život učiniti bajkom. Novinarka Leticija Ortiz Rocasolano nije maštala o takvom scenariju. Predano se bavila karijerom na španskom medijskom javnom servisu (Television Espanola), izvještavala je o važnim svjetskim temema, poput napada na New York, 9. septembra 2001. godine i rata u Iraku.

Iza sebe ima brak s piscem i srednjoškolskim profesorom književnosti Alonsom Gererom Perezom, od koga se razvela nakon godinu dana braka, ali to sve nije bilo prepreka za španskog, tada princa, a danas kralja Filipa da uradi sve da osvoji ovu ljepoticu.

Kako su pisali španski mediji, Filip je bio taj koji je inicirao upoznavanje jer mu se jako dopala lijepa i intelignetna novinarka. Zamolio je svog dobrog prijatelja, poznatog novinara Pedra Erkisiju da organizuje večeru i na nju pozove Leticiju. I novinarka nije ostala imuna na šarm španskog monarha pa mu je iste večeri dala broj telefona, ali u vezu su uplovili nekoliko mjeseci kasnije. Kako su se viđali u tajnosti za Špance je objava njihove veridbe 1. novembra 2003. godine bila pravi šok.

To da se tadašnji princ od Asturije vjerio s poznatom novinarkom predstavljalo je svojevrstan presedan.  Ne samo što se nikad ranije nije dogodilo da se prvi u liniji za tron ženi onom koja nije plave krvi, već je Leticija iza sebe imala brak. Kralj Huan Karlos i kraljica Sofija, prinčevi roditelji su, međutim, stajali uz zaljubljeni par i podržavali ih. Leticija i Filip su se na vječnu ljubav jedno drugom zakleli u Katedrali Almudeni u Madridu 22. maja 2004. godine.

U oktobru 2005. dobili su prvo dijete i nasljednicu prijestola princezu Leonor, a u aprilu 2007. i Sofiju.

Leticija je dobila titulu kraljice kada je 2014. godine kralj Huan Karlos abdicirao u korist sina. Kraljica Leticija je danas miljenica mnogih Španaca, a suprug je u nju zaljubljen kao prvog dana, međutim jednu mračnu tajnu koja baca sijenku na njen ugled, u svojoj knjizi “Doviđenja, princezo” objavio je Leticijin rođak David Rokasolano u kojoj nagovještava da je abortirala dok je bila u vezi sa Davidom Teherom.

Izvor: Mondo.rs

(A. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti