Zablistajte za svoj poseban dan: Vintage frizure popularnije nego ikada

Piše: L. M.

Među raznolikošću vjenčanih frizura, mladenki je teško odabrati prikladan stil koji će izgledati svečano, skladno. Srećom, postoje provjerene mogućnosti stajlinga za svadbenu ceremoniju. Mnoge mladenke preferiraju retro stil, jer je on upijao najbolje elemente svake ere. Da bi se vjenčana frizura u retro stilu dobro uskladila, trebali biste se pobrinuti za kupovinu odgovarajuće haljine. Koje su frizure u retro stilu pogodne za vjenčanje, donosimo vam u nastavku.

Frizura prema obliku lica

Ukoliko imate pravilan oblik lica, tada nemate brige, možete izabrati bilo koju frizuru i nećete pogriješiti. Bilo da ste ljubitelj podignute kose ili puštene, vaše lice će moći iznijeti sve to. S druge strane, ukoliko je vaše lice duguljasto, onda birajte puštenu kosu s valovima ili krupnim loknama. Te frizure će pomoći da vaše lice izgleda oblije, te će dodati punoću i volumen cjelokupnoj glavi.

I na kraju, ako je vaše lice oblo, tada se odlučite za visoki rep ili punđu. Objašnjenje je jednostavno, lice će vam vizuelno dobiti izduženost.

Veo

Ako želite tradicionalan izgled mlade, veo je obavezan. Najbolje je posavjetovati se sa stručnjakom o tome kako učvrstiti veo u kosu. Time ćete osigurati postojanost frizure i vela koji dobro „sjedi“ u kosi. Niska punđa, koja karakterizira vintage stil, savršena je za veo.

Kratka kosa

Kratka kosa može se začešljati uz korijen uz pomoć gela ili ukrasiti ukrasima, kako bi frizura izgledala elegantno i posebno.
Ako volite retro stil, tada su retro-valovi savršeni za vas.
Prirodne, kratke frizure sve su popularnije kod mladenki – ali trebate imati dobro ošišanu kosu, zato vodite računa o tome nekoliko mjeseci prije vjenčanja.

Duga kosa

Sudeći prema izjavama poznatih stilista i frizera, i dalje su u trendu retro frizure s uvojcima koje podsjećaju na šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća. Upravo ta frizura je odličan izbor za vas ukoliko imate dugu kosu. Važno je naglasiti volumen i sjaj kose. Zato morate voditi računa o zdravlju svoje kose, da bi ova frizura mogla zablistati u punom sjaju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti