Tajlandska princeza Sirivanavari: Uspješna modna dizajnerica

Piše: I.J.

Tajlandska princeza Sirivanavari Nariratani podsjeća na prekrasne princeze kakve se samo viđaju u bajkama s dugom crnom kosom, besprijekornim tenom i kožom boje kajsije. Njena biografija se čini nevjerovatnom. Naime, ova 34-godišnjakinja je džokej s brojnim nagradama, bila je u badmintonskom timu reprezentacije, a istovremeno je i najpoznatija svjetska dizajnerica i vlasnica brenda „Sirivannavari“.

Svoj debi u modnoj industriji imala je 2007., kada je diplomirala na modnom odsjeku. Pokazavši besprijekorno znanje i umijeće, vrhunski dizajner Pierre Balmain pozvao ju je da prezentira svoju kolekciju na Sedmici mode u Parizu. Također, ono što je vrlo interesantno jeste da princeza Sirivanavari piše ljubavne pjesme, pa je tako jednu svoju kolekciju nazvala „Konj, Helen i Henry“ zasnovanu na istoimenim pjesmama.

Sirivanavari je ljubav i strast prema modi naslijedila od bake, kraljice Sirikit. Za nju ističe kako je prava ikona, no i princezin otac, tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn poznat je po istančanom i ekscentričnom ukusu. Baš kao i njen otac, princeza je velika ljubiteljica četveronožaca te ima osam jorkširskih terijera, zlatnog retrivera, labradora i sibirskog haskija, također je vlasnica sedam konja. Proglašena je jednom od najbolje odjevenih žena plave krvi na svijetu i u svojoj zemlji poznata je kao prava fashionistica. Također, poznata je po liniji odjeće s vlastitim imenom, a prošle godine predstavila je novu kolekciju za jesen/zimu, koja je očarala sve zaljubljenike u modu.

FANTAZIJA KAO TEMELJ SVAKE KOLEKCIJE

Ukoliko poželite nešto od njenih kreacija imati i u svom ormaru, onda vam ne gine put u Bangkok. U shopping centru Siam Paragon nalazi se njen butik. Tajlandska princeza Sirivannavari Nariratana luda je za modom pa je se često može vidjeti kako iz prvih redova prati modne revije poznatih dizajnera. Ne boji se modnih eksperimenata te voli jake boje i pomaknute kreacije koje joj odlično stoje.

Kolekcija Sirivannavari za jesen/zimu “The Other Side of Midnight”, koju je predstavila početkom ove godine, ostala je vjerna Sirivannavarijevom jesensko-zimskom duhu na način da se više drži senzibiliteta nego priče. Suprotno razrađenoj, imaginarnoj fantaziji koju princeza obično koristi kao temelj za svoju proljetno-ljetnu kolekciju, jesensko-zimska ponuda više je o karakteristikama i stilu torba, tačnije pariskom stilu. „Semi-couture“ potpis ponovo je osmišljen s daškom francuske mističnosti, dajući mu senzualan i odvažan kraj. Muževne siluete sa ženstvenim naglascima, i obrnuto, revija ima prefinjen stil, kako bi se naglasila ženska moć.

– Stitrijske siluete su reanimirane, prepoznatljive, ali svaki put različite, koristeći luksuzne i zimske materijale kao što su tvid, italijanska koža, brokat, kraljevski saten i francusko perje. Fascinacija ove kolekcije odaje eleganciju i trenutnu mladost, s dizajnom koji seže od kožne bajkerske jakne do asimetrične haljine, haljine za donje rublje, sakoa s detaljima na korzetu, satenske večernje haljine s izrezanim detaljima, novog leopard printa, te prvi Maisonov motiv monograma „Lucky S“ – objasnila je svojevremeno.

Perje, čipka, volani, vez

Kolekcija koja je izmamila uzdahe sastoji se od 44 odjevna komada, 33 ženska i 11 muških. Kolekciju čine jakne i kaputi od tvida, kožne hlače, asimetrične suknje i kožne jakne. Dok svaki od njih krase nevjerovatni detalji poput perja, čipke, volana i veza, kao i princezin potpis, koji ovog puta dolazi u obliku Maisonovog monograma s nazivom „Lucky S“, a pojavljuje se na bluzama, pantolama i šalovima. Sa „S“ logotipom, u kolekciji se nalaze i mokasinke od umjetne krokodilske kože u boji suhe šljive, latte smeđoj i zelenoj boji mahovine, s metalnim amblemom s logotipom „Maison’s“ pauna i torbicom od crne krokodilske kože.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti