U prirodi je spas: Ulja koja regeneriraju suhe, lomljive i tanke nokte

Piše: Selma Hodo

Suhi i ispucali nokti su problem koji se javlja kod mnogih žena s dolaskom hladnijih zimskih dana. Brojni su tretmani koji mogu riješiti ovaj problem, a ukoliko želite prirodnu njegu, postoji nekoliko ulja s kojima ćete, uz redovno korištenje, postići bajne rezultate.

Ricinusovo ulje

Za ricinusovo ulje smo svi čuli, često se koristi u kozmetici zbog velikog udjela vitamina E i ricinoleične kiseline. Ricinusovo ulje odličan je izbor za njegu noktiju, jer ih učvršćuje, njeguje zanoktice i ubrzava rast noktiju.

Bademovo ulje

Bademovo ulje obiluje vitaminima E, A, B1, B2, B6 koji odlično utječu na kožicu oko noktiju, te regenerira suhe, lomljive i tanke nokte. Uz to još hidratizira i daje sjaj noktima.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je prirodni proizvod s mnogo korisnih svojstava za kožu, jer vlaži, obnavlja, podmlađuje i djeluje protivupalno, a sadrži i vitamin E koji je esencijalan za rast noktiju i njihovu regeneraciju. Kokosovo ulje, također, odlično rješava problem zanoktica.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti