Šta se desi ako opsujete kraljicu? Nekad su za takve riječi ‘padale glave’, a sada Elizabetha na uvrede reagira ovako

Piše: Redakcija

Psovke koje su prije bile svima mrske danas su postale uobičajene te ih ljudi nerijetko koriste, a da pritom uopće ne razmišljaju.

Upravo to je navelo neke fanove kraljevske porodice na razmišljanje o tome šta se događa ako neko opsuje kraljicu Elizabethu II.?

Kate Baxter, na slično postavljeno pitanje na internetskoj stranici Quora odgovorila je ‘Ništa’. ‘Nekad je postojao stari zakon o uvredi veličanstva koji se zvao ‘lese majeste’, a imao je veze s vrijeđanjem kralja ili kraljice. To je ukinuto prije nekoliko godina’, dodala je. Izgleda kako kraljica u današnje vrijeme ne može učiniti ništa ukoliko je neko odluči prokleti iz bilo kojeg razloga.

Queen Elizabeth's Puppy Fergus Dies | PEOPLE.com

Naravno, odgovor koji bi uslijedio od kraljice ili njezinih tjelohranitelja bio bi situacijski. ‘To bi ovisilo o okolnostima’, napisao je Tony Walton. ‘

Ako bi neko potrčao prema njoj i počeo je grditi, policija bi ga savladala i odmaknula, a možda i kazneno gonila zbog prijetećeg ponašanja, koje bi moglo uzrokovati narušavanje mira ili bilo čega drugog primjerenog, baš kao što bi to učinili ako bi dojurili do mene i počeli vikati na mene’, dodao je.

Inače će kraljica samo ignorirati neprimjeren i nepristojan komentar. Nakon što je provela desetljeća živeći s princom Philipom koji je poznat po svojim psovkama, možemo pretpostaviti kako je one neće lako uznemiriti jer vjerojatno je čula i gore.

Izvor: Story.hr

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti