Kraljice i princeze besprijekornog stila

Piše: I.J.

One važe za jedne od najbolje odjevenih. Jordanska kraljica godinama je apsolutna ikona kraljevske mode. Od Sheikhe Mozah uvijek možete očekivati glamur, stil i sofisticiranost. Ona izgleda kao da je upravo izašla iz holivudskog filma 50-ih

Sa stilom i harizmom se jednostavno rodite. Općepoznato je da novcem možete kupiti odjeću i usluge stilskih stučnjaka, no zasigurno to nije garancija da ćete izgledati dobro u tome što nosite. Naime, novcem se ne može kupiti samopouzdanje i gracioznost, najbitnije faktore za to da odjećom koju birate ostavite najbolji utisak. Vječita polemika se vodi o stilu bogatih i slavnih, a glavni argument je da oni sebi mogu priuštiti skupocjenu garderobu te im je lako izgledati dobro.

No, veliki je broj slavnih i bogatih dama koje sebi mogu priuštiti ogroman budžet za shoping i pristup kreacijama najboljih modnih kuća, a svoje kombinacije nose sa stavom.

Ove elegantne, sofisticirane princeze i kraljice širom svijeta važe za jedne od najbolje odjevenih. Modni kritičari ih izdvajaju kao najbolje zato što uvijek naprave mali odmak od klasične kraljevske mode, koja diktira drugačije standarde odijevanja. Baš nikad nisu odjevene neprimjereno, ali na prvi pogled je jasno da ne robuju pravilima kraljevske mode i upravo se zbog toga razlikuju od ostalih.

 

MARIA-OLYMPIA, PRINCEZA GRČKE I DANSKE

Kćerka jedinica grčkog princa Pavlosa zaljubljena je u modu još od djetinjstva. Imala je 11 godina kada su je roditelji odveli na prvu haute couture reviju, a sa 17 godina stažirala je u modnoj kući „Dior“, zatim je studirala fotografiju u Školi dizajna „Parsons“, a potom je diplomirala modni biznis i marketing u njujorškoj školi „Gallatin“.

RANIA, KRALJICA JORDANA

Jordanska kraljica godinama je apsolutna ikona kraljevske mode, ali nalazi se i na klasičnim listama najbolje odjevenih žena na svijetu. Krasi je nevjerovatna elegancija, koja do izražaja dolazi i uz pomoć odjevnih komada najboljih svjetskih modnih kuća. Kad je riječ o stilu jedne od najljepših kraljica na svijetu, on je uistinu filigranski. Jordanska kraljica nikada nije viđena ni u neobičnim kombinacijama, ni u nerazumljivim bojama, ili otvorenom mini i dubokom izrezu. Modni je uzor i inspiracija ženama širom svijeta.

SIRIVANNAVARI NARIRATANA, PRINCEZA TAJLANDA

Tajlandska princeza uvijek sofisticiranog izgleda redovna je gošća prvih redova na sedmicama mode, a i sama se okušala u dizajnu, te je jedne prilike na Pariskoj sedmici mode debitirala s kolekcijom naziva „Prisustvo prošlosti“, u kojoj je reinterpretirala tradicionalne tajlandske kostime.

DEENA ALJUHANI ABDULAZIZ, PRINCEZA SAUDIJSKE ARABIJE

Saudijska princeza njeguje modni stil pomalo neočekivan za jednu pripadnicu kraljevske porodice, ali upravo je zbog toga stručnjaci proglašavaju jednom od najbolje odjevenih žena u modnim krugovima i šire. Vlasnica je dvaju ekskluzivnih butika „D’NA“ u Rijadu i Dohi i potpuno je posvećena modi. Svojim besprijekornim stilom inspirira mnoge dame u Saudijskoj Arabiji da se odvaže i odjećom pokažu svoju osobnost.

ŠPANSKA KRALJICA LETIZIA

Za razliku od većine dama koje smo do sada nabrojali, kraljica Letizia u javnosti se češće pojavljuje u odjevnim komadima komercijalnih modnih brendova, i to onih koji potječu iz njene zemlje, kao što su „Zara“, „Mango“ i „Massimo Dutti“. Pravi je primjer kako žena može izgledati kao milion dolara i u haljini od 100 KM. Također, kraljica Letizia poznata je i po recikliranju odjevnih komada, pa smo je tako nedavno mogli vidjeti u suknji iz svekrvinog ormara koju je kombinirala u elegantno izdanje.

 

CLOTILDE SAVOJSKA, PRINCEZA VENECIJE

Clotilde Courau poznata je francuska glumica koja je titulu venecijanske princeze stekla udajom za Emanuela Filiberta Savojskog, unuka posljednjeg italijanskog kralja. Njen stil je pravo osvježenje kada govorimo o kraljevskoj modi. Svojom gracioznošću mnoge odjevne komade podiže na viši nivo.

SHEIKHA MOZA BINT NASSER

Supruga bivšeg katarskog emira njeguje elegantan i prepoznatljiv stil. Vješto kombinira modernu zapadnjačku odjeću s tradicionalnim arapskim odjevnim komadima, a njenu garderobu sačinjava nevjerovatna kolekcija odjeće najpoznatijih modnih kuća i dizajnera.

Od Sheikhe Mozah uvijek možete očekivati glamur, stil i sofisticiranost. Ona izgleda kao da je upravo izašla iz holivudskog filma 50-ih, a prepoznat ćete je po raskošnim haute couture kreacijama i finim turbanima, koji su postali njen zaštitni znak. Kao i svaka žena iz visokog društva, obožava dizajnersku odjeću. U posjedu tako nema samo pune ormare skupih predmeta, već je na poklon od muža dobila i vlasnički udio u „Tiffanyju“ te „Louis Vuitton Moet Hennesyju“, koji ujedinjuje najluksuznije modne brandove poput „Diora“ i „Givenchyja“. Iako je imala veliku ulogu u modernizaciji katarskog društva i voli visoku modu, ova dama nikad nije izdala tradicionalne vrijednosti svoje zemlje, pa su joj zaštitni znak turbani i zatvorene haljine, koje ne otkrivaju ništa što ne smije biti otkriveno.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti