Elma Nenadić, poduzetnica i osnivačica BeautyBay portala: Strast i ljubav prema ljepoti

Piše: Ilma Jakubovic

U vrijeme kada su se mnoge ideje i projekti gasili nastao je portal „BeautyBay.ba“, kao jedan način bijega od stvarnosti koja nas je okruživala. Veoma su nam važni lojalnost i povjerenje naših čitatelja, nastojimo opravdati njihova očekivanja od ovakvog medija, koji nastoji donijeti dodatnu vrijednost u njihov život

Istinska strast i ljubav prema ljepoti i kozmetici, kada se pretoče u poslovni poduhvat, rezultiraju samo vrhunskim uspjehom. „BeautyBay.ba“ je prvi i jedini bosanskohercegovački portal za estetsku medicinu, hirurgiju i kozmetologiju, simpatičnog naziva na kojem možete pronaći sve trendove iz ovih oblasti, savjete vrhunskih stručnjaka te odmoriti sva  čula.

Poduzetnica Elma Nenadić, osnivačica „BeautyBay.ba“ portala, direktorica firme „Above d.o.o.“, supruga i majka troje djece, zajedno sa svojim timom svakodnevno s velikom posvećenošću odabire aktuelne i vrlo interesantne teme. Za naš magazin odlučila je govoriti o svojim radnim počecima, eventu koji okuplja stručnjake iz oblasti medicine i estetske hirurgije, a otkrila nam je  i svoj omiljeni beauty trik.

– U vrijeme kada su se mnoge ideje i projekti gasili nastao je portal „BeautyBay.ba“, kao način bijega od stvarnosti koja nas je okruživala. U potrazi za odgovorima na neka važna pitanja, kako tokom izolacije ostati mentalno stabilan i preživjeti „novu realnost“, uvidjela sam, između ostalog, koliko je na internetu teško pronaći i relevantan beauty savjet i njegovu stručnu potvrdu. S istim problemom susretale su se mnoge žene, a i muškarci, tako da je svrha nastajanja ovog jedinstvenog portala s te strane opravdana. Mnogi čitatelji su nam se odmah javili, što je još jedna potvrda da idemo u pravom smjeru, da stvaramo zajednicu kojom se mnogo ponosimo. Tokom dvije godine postojanja primijetili smo da su se odnos i perspektiva prema „BeautyBay“ portalu značajno promijenili. S vremenom smo zadobili povjerenje čitatelja, prepoznat je naš neovisni lepršav duh koji se ogleda u širini tema kojima smo posvećeni, uz prisutnu svijest o odgovornosti i utjecaju, kazala je na početku razgovora za „Azru“ 41-godišnja poduzetnica.

Kome je namijenjen „BeautyBay“ portal?

– Značajno su se promijenili pristup i percepcija medija, posebno beauty portala. Naša misija je da, prije svega, budemo edukativni, aktuelni i informativni, pa je tako naša ciljna skupina veoma raznovrsna i ovisi o temi. No, svakako su to samosvjesne, moderne, inovativne osobe orijentirane ka savremenom pristupu životu. Veoma su nam važni lojalnost i povjerenje naših čitatelja, nastojimo opravdati njihova očekivanja od ovakvog medija koji nastoji donijeti dodatnu vrijednost u njihov život. Ulažemo mnogo truda i energije u stvaranje novih priča i realizacije ideja, što je svakodnevni izazov, ali i veoma inspirativno i poticajno. Imperativ portala je stvaranje sadržaja koji će potaknuti na razmišljanje, obogatiti svakodnevni život novom filozofijom.

 

Možete li nam reći nešto više o projektu „BeautyBay Award“, za koji kažete da je nastao iz želje da date svoj doprinos beauty industriji?

– Svi mi koji pratimo kojom brzinom se razvija beauty industrija, primijetili smo ekspanziju dermokozmetičkih brendova i proizvoda. Kako bismo otklonili nedoumice o pitanju najboljih proizvoda, u saradnji s bh. dermatolozima pokrenuli smo projekt „BeautyBay Award“, odnosno dodjelu nagrada prema izboru dermatologa.

 

Kako se dodjeljuju nagrade, ko čini žiri?

– Veoma zahtjevan i težak zadatak je pred našim stručnim žirijem, koji ove godine čine vrhunski bh. specijalisti dermatologije: mr. sci. Tamara Jovović Sadiković, dr. Vesna Stanojević, dr. Alma Prtina, dr. Anita Gunarić i dr. Kerim Alendar. Tokom dva mjeseca žiri testira nominirane proizvode te, prema nepristrasnom, profesionalnom i stručnom mišljenju, donosi odluku, ocjenjujući djelotvornost, toleranciju, teksturu i sastav proizvoda. Ovogodišnji učesnici u „BeautyBay Award 2022“ su kultni brendovi: Avene, A-Derma, Armani Beauty, Bioderma, Clinique, Clarins, Lancôme, La Roche-Posay, Latopic, Novexpert, Orthomol Beauty, Origins, Rilastil, Thalgo, Uriage, Vichy, Weleda i Wella. Žiri će nakon testiranja odabrati najbolje među najboljima, za koje smatraju da su beauty must have, a s obzirom na to da je riječ o premium proizvodima, sasvim sigurno će odlučivati nijanse.

Šta spremate za ovogodišnji event, možete li nam otkriti neki detalj?

– Čudno je to kako se vidi samo taj trenutak, tih nekoliko sati glamura, a iza toga stoji mnogo rada, brige, truda, neprospavanih noći. Ogromna organizacijska mašinerija je iza ovog BBA eventa i svakako ćemo ponuditi maksimum za taj društveni događaj, koji će okupiti brojne regionalne goste, a za koji se već sada traži ulaznica više – svečano proglašenje pobjednika će se održati 28. maja u Hotelu „Europa“.

 

Čime se najviše ponosite?

– Što sam majka troje djece. Ponosim se i našim malim timom i time da smo prvi u Bosni i Hercegovini pokrenuli jednu ovakvu priču, da vrijedno stvaramo ovaj netipičan beauty portal. Zahvalna sam i ponosna što imam priliku raditi s ljudima koji njeguju iste vrijednosti, poslovnim partnerima i klijentima koji su vjerovali u mene od početka i bili mi podrška, te svim osobama koje oplemenjuju moj život.

Šta možemo očekivati u narednom periodu, imate li neke posebne projekte u planu?

– Potrebno je, prije svega, sagledati ono što je dosad urađeno. Kada se osvrnete i pogledate šta je iza vas, odakle ste krenuli i šta ste postigli, tek onda možete odlučiti koliko visoko želite podići ljestvicu. Mnogi projekti su pred nama, edukativni, afirmativni, ekološki, ali smo otvoreni i za sve druge kojima je potrebna naša podrška.

 

Kako izgleda Vaša beauty rutina, imate li omiljeni beauty trik?

– Čisto lice osnova je moje rutine. Volim serume i naizmjenično koristim nekoliko njih ovisno o potrebi kože. Ranije sam mnogo eksperimentirala kada je riječ o make-upu, ali sada sam sve pojednostavila, ponekad možda i previše. Ako niste naspavani, to se najprije vidi na licu, te je moj “omiljeni beauty trik”  – dovoljno sna, uz čistu kosu i uredne nokte. Moj beauty fetiš su intenzivni parfemi drvenastih nota s akordima i vanile i pačulija.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti