Metode koje koristi Kate Middleton kako bi smirila djecu u javnosti

Piše: Azra

Svi roditelji znaju koliko je nekada teško smiriti dijete, a posebno je to izazovno u javnosti. Različite majke i očevi imaju i različite taktike za smirivanje, a neke su više neke manje uspješne.

Prema pisanju ”The Suna”, vojvotkinja od Cambridgea koristi šifrirane riječi za komunikaciju. Kateina kodna riječ za “smiri se” prilično je jednostavna. Ono što kaže umjesto toga je: “Hajdemo se malo odmoriti.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Middleton (@katemiddletonphotos)

Kad Kate objavi da je vrijeme za pauzu, George, Charlotte i Louis znaju da je vrijeme da spuste entuzijazam na niži nivo i, ako trenutno nisu u javnosti (jer Kate ovo koristi i kod kuće), uzimaju nekoliko minuta da se upustite u tihu, solo aktivnost, kao što je čitanje knjige ili slaganje puzzle.

-Svakom roditelju je vrlo teško biti roditelj u javnosti, rekla je dr. Rebecca Chicot, osnivačica Essential Parent i autorica knjige Mirno i sretno dijete, za The Sun. A posebno teško to mora biti osobi kao što je Kate Middleton u koju su oči javnosti uprte čim izađe iz svog doma.

Kate također ima neke fizičke komunikacijske tehnike koje joj pomažu da George, Charlotte i Louis budu mirni u javnosti, kaže Chicot.

-Čini se da je dobra u uspostavljanju “toplog kontakta” dodirom glave. Spušta se na njihovu razinu kako bi razgovarala s njima, ali dopušta im da budu djeca. Ima divan balans osjetljivosti i nježne granice. Ne očekuje da će se ponašati kao mali odrasli ljudi i zna da djeca prolaze kroz  prirodne faze poput tantruma, objašnjava ona.

Chiot objašnjava kako se ovdje radi o takozvanom autoritativnom stilu roditeljstva a koji se naziva još i krutim i strogim odgojnim stilom gdje su roditelji usmjereni na postavljanje granica i pravila.

Izvor: Miss7.24sata.hr

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti