Lični kuhar kraljevske porodice otkrio cjelokupan režim ishrane princeze Diane

Piše: Azra

Nije tajna da se princeza Diana borila sa bulimijom, ali i da se poslije razvoda od princa Charlesa 1992. godine okrenula zdravijem načinu života.

Darren McGrady, nekadašnji glavni kuhar Lady Di, svojevremeno je u intervjuu za britanski HELLO! govorio o princezinoj ishrani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Darren McGrady (@darren_mcgrady)

‒ Prije nego što sam došao u Kensingtonsku palatu princeza je već otvoreno govorila o bulimiji s nadom da će njeno iskustvo pomoći drugima. Vratila se na pravi put, svakodnevno je vježbala u teretani i izgledala bolje nego ikada. Promijenila se, postala je neko ko se zdravo hrani, ispričao je McGrady, a potom otkrio kako je tačno izgledao Dianin jelovnik.

Šta je princeza Diana jela za doručak?

Prema intervjuu koji je dala za Saturday Evening Post 1989, Diana je dan počinjala grejpfrutom, muslijem i parčetom tosta.

Još dok se Darren nije pridružio princezi na njenom wellness-putu, ona je već počela da uvodi nutritivno bogatiju hranu, a slavni kuhar otkriva da joj je jedno od omiljenih jela bio pečeni krompir punjen špinatom sa poširanim jajetom odozgo, a potom i holandeze sos sa malo krompira oko ivica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Darren McGrady (@darren_mcgrady)

McGrady se prisjeća jednog od omiljenih Dianinih ručkova. Bile su to paprike punjene tikvicama, gljivama, rižom, mocarelom i parmezanom servirane sa sosom od dimljenog paradajza.

Šta je princeza Diana jela za večeru?

Dianin privatni sekretar Oliver Evert naveo je da je princeza najviše voljela ukrajinsku supu od cvekle. Sastojci su sljedeći: cvekla, domaći jogurt, luk, pileći bujon, mlijeko, kisela pavlaka, so i biber.

Darren je dodao da princeza Diana nikada nije jela puno crvenog mesa.

‒ Nikada nije jela govedinu, svinjetinu, povremeno bi tek konzumirala jagnjetinu, a najčešće piletinu, ribu ili vegetarijanske opcije.

Kada je riječ o začinima, Diana je insistirala da kuhar izbegava teške sosove i umake. Dezert, s druge strane, sebi nije uskraćivala, a to bi obično bio sočni puding od hljeba i putera. U ovoj poslastici najčeće je uživala sa sinovima, nikada je ne bi naručivala ako je sama.

Izvor: Hellomagazin.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti